© Global Look Press /ZUMA Press/ Ammar Safarjalani

Apărarea antiaeriană siriană a interceptat deasupra Damascului, în cursul nopţii de joi spre vineri, mai multe rachete trase din partea ocupată de Israel a Înălţimilor Golan, a anunţat agenţia oficială de presă Sana, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

‘Apărarea noastră antiaeriană a interceptat ţinte ostile pe cerul Damascului’, a transmis Sana, conform căreia ‘rachetele au fost trase de pe Înălţimile ocupate ale Golanului’.

🇸🇾 — DEVELOPING: Syrian air defenses activated over #Damascus after alleged Israeli strikes in the area.

pic.twitter.com/MPzMa2Hh8G

— ®️BELAAZ (@TheBelaaz) February 13, 2020

Citeşte şi: Venezuela îşi trimite armata la graniţa cu Columbia

Potrivit sursei, mai multe rachete au fost interceptate înainte de a-şi putea atinge ţintele.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 23:45 (21:45 GMT), a indicat o sursă din cadrul armatei, citată de Sana. În acel moment, un corespondent AFP la Damasc a auzit explozii puternice.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, cu sediul la Londra) a atribuit acest atac Israelului, care însă nu l-a revendicat.

OSDO afirmă că erau vizate miliţiile sprijinite de Iran, din apropierea capitalei siriene, şi că unele rachete şi-au atins ţintele, printre care un depozit de arme situat nu departe de aeroport.

Syrian state TV publishes videos of the Syrian Army’s air defense systems firing into the air over the blacked out Damascus (no electricity), failing to intercept anything. pic.twitter.com/vFXqNYz6Ub

— Elizabeth Tsurkov (@Elizrael) February 13, 2020

Citeşte şi: Secretarul american al Justiţiei critică Twitter-urile lui Trump: ‘Îmi fac munca imposibilă!’

Israelul a bombardat deja în mai multe rânduri astfel de miliţii în Siria, cu obiectivul declarat de a pune capăt prezenţei iraniene în această ţară.

La 6 februarie, 23 de soldaţi sirieni şi luptători străini au fost ucişi de lovituri israeliene în Siria. Potrivit OSDO, printre aceştia s-au aflat trei iranieni şi şapte luptători străini din grupări armate susţinute de Iran.