X

2 străini în fuga fostului mogul al Renault-Nissan

Turcia a anunţat sâmbătă că doi străini au fost implicaţi în tranzitul ilegal prin Istanbul al magnatului decăzut al industriei auto Carlos Ghosn, care s-a produs în timpul fugii sale din Japonia în Liban din ajunul Anului Nou, relatează AFP și Agerpres.

“Există doi străini implicaţi în tranzit”, a declarat ministrul turc al justiţiei, Abdulhamit Gul, într-un interviu acordat postului CNN Turk. El nu a furnizat niciun detaliu privind naţionalitatea lor sau rolul exact pe care l-au jucat.

Carlos Ghosn, fost CEO al Renault şi Nissan, a ajuns pe 30 decembrie la Beirut, a doua zi după plecarea sa surpriză din Japonia. El este suspectat că a urcat la bordul unui avion privat pe aeroportul internaţional din Kansai, în apropiere de Osaka, de unde a mers până la Istanbul, iar de aici a plecat spre Beirut la bordul unui alt avion.

Urmărit pentru infracţiuni financiare, el era în arest la domiciliu de la sfârşitul lui aprilie la Tokyo, după 130 de zile petrecute în închisoare. Arestul său la domiciliu prevedea condiţii stricte şi interdicţia de a părăsi ţara în aşteptarea procesului său.

Goshn, un franco-libanezo-brazilian, a dat asigurări joi că şi-a organizat “singur” fuga în Liban, fără a furniza totuşi amănunte.

Turcia a deschis deja o anchetă privind condiţiile în care Ghosn a reuşit să tranziteze capitala economică a Turciei şi s-a interesat în principal de două zboruri considerate suspecte, potrivit agenţiei DHA.

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker