X

Viorica Dăncilă și-a asumat responsabilitatea. PSD are o nouă conducere

Fostul președinte al PSD, Viorica Dăncilă și-a asumat responsabilitatea pierderii alegerilor prezidențiale, astfel, în bunul mers al partidului, Viorica Dăncilă a făcut un pas în spate și și-a dat demisia din funcția de președinte al partidului. Membrii CEX, în urma discuțiilor, l-au ales în unanimitate pe Marcel Ciolacu pentru a deveni președinte interimar.

„A fost Comitetul Executiv Național destul de lung, în care fiecare coleg și-a spus opinia referitor la alegerile prezidențiale și proiecția pe care o avem în perioada următoare. Am înțeles opinia colegilor mei, faptul că se dorește o resetare a partidului și că trebuie cineva să își asume rezultatul alegerilor.

Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate și eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcția de președinte PSD. E un gest pe care l-am făcut pentru partid.

Am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a obține un rezultat bun, în urma discuțiilor am înțeles că se dorește o resetare a partidului, această resetare presupune o altă viziune, un alt program și vreau să le garantez colegilor că din echipa care va acționa pentru câștigarea alegerilor viitoare va face parte și Viorica Dăncilă.”, a spus Viorica Dăncilă.

Obiectivul președintelui interimar

Președintele interimar al PSD și ceilalți membri din counducerea partidului au drept prim obiectiv organizarea unui Congres Național în care social-democrații să își aleagă noul președinte plin, precum și membrii Biroului Permanent Național.

„Este o echipă matură. Mandatul nostru este clar, să organizăm un Congres, asta înseamnă că la toate județele de la fiecare comună să organizăm alegeri. Garantul acestei organizări este domnul Paul Stănescu.

Marea majoritate a colegilor au propus luna februarie pentru acest Congres. Durează cam o lună să faci alegeri, vin și sărbătorile. În februarie o să venim în fața membrilor și delegaților pentru legitimarea unei conduceri. În februarie o să venim în fața delegației pentru alegerea unei conduceri legitime.”, a declarat la rândul său, Marcel Ciolacu.

Noua echipă de la conducerea PSD.

„După ce m-au propus colegii ca și președinte interimar, conform cutumei și a statutului, mi-am ales în primul rând secretarul general și primul obiectiv care ne-au mandatat colegii este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegerile normale. Alături de domnul Paul Stănescu, automat au intrat toate cele cinci județe care au câștigat alegerile și în al doilea tur de scrutin, aici mă refer la președintele de la Teleorman, președintele de la Mehedinți, domnul Georgescu Aladin, domnul Adrian Gâdea, domnul Mihai Weber de la Gorj și domnul Niculae Bădălău de la Giurgiu.

De asemenea, în această conducere trebuie să fie și o reprezentare regională. Sunt opt regiuni de dezvoltare a țării și în fiecare regiune s-au făcut propuneri: domnul Gabriel Zetea și domnul Moldovan, domnul Gliga Vasile, domnul Nistor Laurențiu, domnul Claudiu Manda, doamna Federovici și domnul Benea, domnul Dan Nica, domnul Pavel Marian, doamna Gabriela Firea și domnul Mutu Gabriel.”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker