Scrisoare deschisă adresată domnului Liviu Pleşoianu

Domnule Pleşoianu, am decis să vă adresz această scrisoare deschisă acum, deoarece profunda criză în care se află PSD […]

Domnule Pleşoianu, am decis să vă adresz această scrisoare deschisă acum, deoarece profunda criză în care se află PSD nu mai poate fi negată de niciun om serios după ce, în seara în care a pierdut cu un scor zdrobitor alegerile prezidenţiale, doamna Dăncilă, preşedinta partidului, a anunţat cu nonşalanţă că Gabriel Oprea, unul dintre cei mai controversaţi politicieni din România – şi cel mai scârbos în opinia mea – a redevenit membru PSD şi a şi dobândit peste noapte o funcţie de vicepreşedinte al partidului.  Mai mulţi jurnalişti dar şi numeroşi membri ai PSD, inclusiv dumneavoastră, au criticat ferm această manevră politicianistă. Două zile mai târziu eu am scris şi distribuit următorul comentariu: „Într-o ţară normală şi într-un partid normal faptul că Veorica l-a făcut peste noapte vicepreşedinte PSD pe extrem de controversatul Gabriel Oprea ar trebui să-i fie fatal preşedintelui partidului şi într-un moment mai puţin delicat decât cel al pierderii alegerilor. Recompensarea ţoampei slabe la minte cu postul de conducător al organizaţiei de femei a PSD confirmă încă o dată gradul avansat de putreziciunea a partidului. Partidul celor trei trandafiri duhneşte de la o poştă a hoit. JOS PSD!”.

Domnule Pleşoianu, numeroşi cetăţenii neafiliaţi încă politic dar care urmăresc atent scena politică românească au remarcat de mai bine de un an faptul că dumneavoastră aţi avut numeroase luări de poziţie demne de admirat într-o serie de chestiuni politice de actualitate. Din aceste luări de poziţie reieşea că aveţi curajul de a pleda ferm pentru promovarea unei politici identitare autentice şi pentru abandonarea discursului de slugă a Occidentului promovat de majoritatea covârşitoare a politicienilor români din toate partidele existente.

Deşi eraţi membru al PSD aţi încercat să strângeţi semnăturile necesare pentru a vă putea depune candidatura ca independent la alegerile prezidenţiale care s-au încheiat recent şi e cunoscut faptul că nu aţi reuşit să atingeţi baremul necesar pentru a putea fi admis în competiţia electorală.  În perioada strângerii acestor semnături aţi înfiinţat un cont de facebock intitulat „VOTEZ : LIVIU PLESOIANU, PREȘEDINTE !”. Cu aproximativ o lună înainte de expirarea termenului de depunere a candidaturii împreună cu listele cu susţinătorii acesteia, v-am scris pe pagina de faceboock menţionată anterior un mesaj la care nu aţi binevoit să-mi răspundeţi. În cadrul acestuia v-am arătat care este condiţia cu care m-aş implica în susţinerea candidaturii dumneavoastră. Am precizat că nu îmi este deloc clar care este programul dumneavoastră politic concret şi v-am rugat să vă precizaţi poziţia faţă de un set de obiective politice care pot constitui în opinia mea un fragment coerent şi solid din programul unui partid de autentică renaştere naţională – reproduc aici link-ul care conduce la articolul care conţine obiectivele respective: http://www.justitiarul.ro/obiective-din-programul-politic-al-unei-miscari-de-autentica-renastere-nationala/

Domnule Pleşoianu, în cadrul mesajului pe care vi l-am adresat atunci am precizat şi că nu prea înţeleg cum a putut ajunge parlamentar PSD un om cu convingerile politice pe care le afişaţi dumneavoastră – dacă acestea sunt sincere – fără a argumenta însă această nedumerire. Consider însă că în cadrul acestei scrisori deschise se impune în primul rând să subliniez de ce consider bizară prezenţa dumneavoastră în PSD, plecând de la premisa că nu sunteţi doar o cioară vopsită menită să zădărnicească coagularea unei mişcări de autentică renaştere naţională.

Există în opinia mea două categorii de motive care ar trebui să îl determine pe un politician patriot să nu accepte să fie membru al PSD.

Prima categorie e legată de istoria partidului. PSD este continuatorul PCR care a fost reformat în urma loviluţiei din decembrie 1989 şi absorbit în FSN sub patronajul criminalului Ion Iliescu, personaj cheie în loviluţie. Tot sub patronajul lui Ion Iliescu mare parte din FSN a devenit PSDR şi în final PSD, primul preşedinte al României postcomuniste fiind  ales şi preşedinte de onoare al acestuia, funcţie creată special pentru el. Indisolubil legată de Ion Iliescu a fost mafia nomenclaturistă care a transpus în practică în politica românească postcomunistă principiul PCR – PILE, CUNOŞTINŢE, RELAŢII – astfel încât România a devenit alături de Bulgaria cea mai coruptă ţară care face acum parte din Uniunea Europeană. Pentru a nu fi greşit înţeles, precizez că nici celelalte partide din România nu sunt mai puţin corupte decat PSD, deosebirea constând doar în faptul că acestea nu s-au format din structura PCR ci au fost create de reprezentanţi ai serviciilor secrete româneşti (direct sau în colaborare cu servicii secrete occidentale şi fundaţii patronate de oculta occidentală).

A doua categorie este reprezentată de faptul că PSD este afiliat la grupul parlamentar social-democrat din cadrul Parlamentului European, grup definit foarte sugestiv Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților. Chiar din denumirea acestui grup parlamentar reiese fără putinţă de tăgadă că promovează o politică aşa-zis progresistă şi se ştie că aceasta este extem antiidentitară.

Se ştie că europarlamentarii acestui grup au votat consecvent fără exepţie (inclusiv toţi reprezentanţii PSD din România!) pentru  promovarea libertinajului sexual, pentru încurajarea extrem de laxă a migraţiei, pentru restrângerea drepturilor statelor membre ale UE, promovând în general o politică diametral opusă convingerilor politice pe care le afişaţi dumneavoastră.

Cu alte cuvinte, dumneavoastră sunteţi membrul unui partid putred de corupt care face parte dintr-o alianţă de partide care promovează o politică profund antinaţională. E extrem de greu de crezut că un astfel de partid poate fi reformat din interior de oameni onesti care chiar doresc să promoveze interesul naţional în spiritul tradiţiei creştine. Domnule Pleşoianu, dacă nu sunteţi o cioară vopsită, ieşiţi din această cloacă şi puneţi umărul la construirea unei autentice mişcări de renaştere naţională!

Gheorghe CIONOIU, 27 noiembrie 2019

Gheorghe Cionoiu este un scriitor român stabilit în Germania, fost opozant al regimului comunist. Participant şi martor incomod la evenimentele sângeroase din decembrie 1989, acum este un observator obiectiv.al scenei politice interne şi internaţionale.

Citește mai mult

Alte știri

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker