X

Italia, condamnată de CEDO în legătură cu regimul carceral dur aplicat teroriștilor și mafioților

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a hotărât marți că regimul dur de detenție, aplicat în Italia în cazul teroriștilor și mafioților care nu cooperează cu autoritățile, încalcă drepturile omului, informează site-ul postului Euronews, potrivit mediafax.

Magistrații și politicienii italieni au criticat decizia instanței, susținând că ar putea afecta lupta împotriva crimei organizate și extremiștilor.

Citește și : Noul şef al FMI avertizează: Economia globală este într-o ‘încetinire sincronizată’

Instanța s-a concentrat în mod particular pe cazul lui Marcello Viola, condamnat la închisoare pe viață pentru o serie de crime comise la cererea mafiei.

Viola nu a cooperat niciodată cu autoritățile și nu a oferit informații care ar putea ajuta alte investigații, iar din acest motiv, spre deosebire de alți condamnați, nu a beneficiat de privilegii, cum ar fi permisii.

Criticii regimului carceral dur le-a spus judecătorilor de la CEDO că unul din motivele pentru care deținuții refuză să coopereze este teama de acțiuni de răzbunare împotriva propriilor familii.

Decizia instanței este finală, astfel că Roma va trebui să vină cu măsuri pentru a redresa situația. CEDO a indicat clar că decizia nu înseamnă că Viola va fi eliberat.

Citește și : Germania avertizează asupra apariției unei noi crize a migranților

Italia a înăsprit condițiile de detenție pentru mafioți și teroriști în urma evenimentelor sângeroase din ultimele decenii ale secolului al XX-lea, care au culminat cu asasinarea a doi magistrați antimafie, Paolo Borsellino și Giovanni Falcone, în anul 1992.

Magistrații italieni susțin că teama de condițiile carcerale dure joacă un rol cheie în obținerea de informații de la mafioți.

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker