X

Netanyahu, evacuat de la un miting electoral din sudul Israelului după ce sirenele au anunțat un tir cu rachete dinspre Gaza – VIDEO

Sirene anunţând iminente tiruri cu rachete dinspre Fâşia Gaza au fost auzite marţi la Ashdod (sudul Israelului) în timp ce premierul Benjamin Netanyahu, în campanie pentru legislativele de la 17 septembrie, participa la un miting electoral, potrivit postului naţional de televiziune, relatează AFP, potrivit agerpres.

Canalul public israelian Kan 11 a difuzat imagini în care membri ai serviciului de securitate al lui Benjamin Netanyahu se apropie de el în timp ce vorbea de la tribună.

Citește și : John Bolton a fost demis din funcție de Donald Trump

 

Unul dintre ei i-a şoptit la ureche, după care prim-ministrul a făcut cu mâna un gest de rămas bun şi a părăsit clădirea.

Another video of Netanyahu being evacuated pic.twitter.com/YzoFZdGYLZ

— Lahav Harkov (@LahavHarkov) September 10, 2019

#BREAKING: Netanyahu being evecuated from stage during an election rally in Ashdod, after sirens were heard pic.twitter.com/bj9qcRlbSd

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) September 10, 2019

Benajmain Netanyahu telling the crowd to evacuate before being taken to a nearby bomb shelter after a number of rockets were fired from the Gaza Strip towards Ashdod#Israel #Gaza pic.twitter.com/G4K5S5Fm7j

— CNW (@ConflictsW) September 10, 2019

Israeli TV shows bodyguards rushing Prime Minister Benjamin Netanyahu off the stage at an election campaign rally in southern Israel, Tuesday, September 10, after sirens sounded, warning of a possible rocket attack from Gaza. pic.twitter.com/8wXBg1DvFR

— The Voice of America (@VOANews) September 10, 2019

Într-un scurt comunicat, armata israeliană a informat că două rachete trase dinspre enclava palestiniană au fost interceptate de sistemul de apărare aeriană al Israelului, Iron Dome.

Armata a precizat că sirenele au sunat în apropiere de Ashkelon şi la Ashdod, fără să ofere mai multe detalii.

Citește și : Premierul suedez Stefan Lofven şi-a remaniat guvernul şi a numit un nou ministru de externe

Evacuarea premierului Benjamin Netanyahu a avut loc la mai puţin de trei ore după ce a promis să anexeze o parte strategică din Cisiordania ocupată dacă va câştiga alegerile legislative din 17 septembrie.

„Îmi anunţ intenţia de a aplica, într-un viitor guvern, suveranitatea Israelului asupra Văii Iordanului şi a părţii de nord a Mării Moarte”, a declarat prim-ministrul în cadrul unei conferinţe de presă de la Ramat Gan, din apropiere de Tel Aviv.

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker