X

Premierul danez îşi va cere scuze istorice copiilor abuzaţi în orfelinate

Jyllands-Posten

Şefa executivului danez Mette Frederiksen urmează să exprime scuze oficiale marţi copiilor care au suferit abuzuri în orfelinate în perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial, relatează DPA, potrivit agerpres.

Foştii copii din orfelinate şi rudele lor au fost invitate la o ceremonie la Marienborg, reşedinţa oficială a premierului.

Citeşte şi: Un polițist rus lovește cu cruzime o protestatară deja reținută (VIDEO). Imaginile i-au determinat pe superiori să deschidă o anchetă!

„Ca societate, nu putem şi nu trebuie să închidem ochii”, a declarat Frederiksen la scurt timp după preluarea funcţiei la sfârşitul lunii iunie. „Nu putem schimba ceea ce s-a întâmplat. Dar putem şi trebuie să învăţăm din aceasta”, a spus ea, adăugând că „este timpul să ne cerem scuze victimelor”.

Una dintre cele mai notorii instituţii a fost orfelinatul pentru băieţi Godhavn din nordul Insulei Zealand, unde băieţii au fost supuşi bătăilor şi altor forme de abuzuri în perioada cuprinsă între 1946 şi 1976.

Timp de 14 ani, victimele au căutat să obţină scuze oficiale pentru eşecul statului de a supraveghea casele de îngrijire a copiilor.

Şeful Asociaţiei naţionale a victimelor din orfelinatul de băieţi Godhavn, Poul-Erik Rasmussen, a spus că scuzele sunt importante.

Citeşte şi: Atac cu SATÂRUL în centrul oraşului Sydney (VIDEO). O femeie a fost omorâtă!

„În timp ce eram crescuţi în orfelinate, ni s-a spus că nu aveam nicio valoare”, a declarat el agenţiei de presă Ritzau.

Rasmussen a fost crescut în orfelinat în anii 1960 şi a fost supus bătăilor precum şi abuzului psihic din partea personalului.

Danemarca a interzis pedeapsa corporală în 1967. 

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker