X

Noi locuri de muncă! Beretta va fi fabricată la Uzina Mecanică Plopeni


Astăzi, la Ministerul Economiei, s-a semnat un memorandum de înțelegere între Beretta Holding și Societatea Uzina Mecanică Plopeni SA.

Uzina Mecanică Plopeni, filială a Romarm, va începe peste aproximativ şase luni să producă arme de asalt Beretta, în baza unui memorandum de înţelegere semnat luni cu compania italiană Beretta Holding, a declarat ministrul Economiei, Niculae Bădălău, cu ocazia semnării documentului.

“Este un moment important, un proiect strategic, acest protocol între Beretta şi uzina Plopeni. Vom putea produce la Plopeni o armă modernă, de ultimă generaţie. Vom fabrica un produs românesc, chiar dacă este sub numele Beretta. Urmează ca în perioada imediat următoare să fie înfiinţată compania mixtă, iar, cel târziu peste şase luni, să înceapă producţia”, a afirmat ministrul.

Statul român va deţine 80% din compania mixtă, prin Uzina Mecanică Plopeni, iar restul de 20% de către Beretta Holding. În primă fază, 15% din componentele armei vor fi produse în România, urmând ca ponderea producţiei autohtone să crească odată cu capacitatea fabricii.

“Va fi negociat în perioada următoare şi contractul de offset, care va însemna modernizarea şi dotarea uzinei, cu 6,5 milioane de euro, şi oferirea unui pistol de 9 mm la fiecare armă de asalt achiziţionată”, a continuat Bădălău.

Parteneriat pe termen lung

Prezent la eveniment, Franco Gussalli Beretta, preşedinte Beretta Holding, a precizat că parteneriatul pe termen lung cu România este foarte important pentru compania pe care o reprezintă.

Beretta a reiterat suma de 6,5 milioane de euro pe care compania italiană este dispusă să o investească la Plopeni.

“Noi avem nevoie de clienţi şi Romarm are nevoie de un partener”, a adăugat el.

150 de locuri de muncă pentru români

La rândul său, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, de asemenea prezent la eveniment, a susţinut că specialiştii Armatei Române au testat această armă de asalt şi au fost mulţumiţi.

“Aceste arme au fost testate de către MApN, au fost testate mai multe tipuri de armă. Pentru acest an nu avem un buget pentru cumpărarea şi înlocuirea armamentului de asalt, dar pentru noi este foarte important să avem transfer tehnologic şi producţie în România, iar această societate este un competitor care poate participa la licitaţii”, a arătat Leş.

Parteneriatul cu Beretta va permite crearea a 150 de noi locuri de muncă directe, la care se vor adăuga şi cele pe orizontală. În prezent, la Plopeni lucrează circa 300 de angajaţi. 

Facebook Twitter LinkedIn Google+ Email Copy Link Print Mai mult

Citește mai mult

Alte știri

citește și

Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker