9 Mai, o zi de trei ori istorică


Ziua de 9 mai, pentru România este o zi de trei ori istorică.

 

La 9 mai 1877, ne-am proclamat independența ca stat suveran. A fost încununarea strădaniilor și jertelor făcute pe altarul libertății naționale. În acea zi memorabilă, Mihail Kogălniceanu, ca ministru de Externe, declara în Parlamentul ţării: „suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare, suntem națiune liberă”.

Tot pe 9 mai 1945, se încheia cea mai sângeroasă conflagrație a umanității – cel de-al doilea război mondial – în care România a plătit un greu tribut de sânge și suferință.

La 5 ani diferență pe 9 mai 1950 declarația Schuman punea temelia construcţiei Europei unite – cel mai amplu proces politic din istoria modernă – care a adus democrație, libertate și prosperitate pentru sute de milioane de oameni.

PSD vede această zi istorică ca ziua care a adus democrația în România. Ziua în care România a devenit liberă și suverană – membră a Uniunii Europeane și NATO privește cu încredere și optimism în viitor.

Cu această ocazie absolut specială, PSD, cel mai mare și reprezentativ partid al țării, partidul aflat la guvernare, le transmite românilor că “avem libertatea și datoria de suflet de a ne servi țara și poporul ca patrioți în Europa și în lume”.

La mulți ani România! La mulți ani Europa!

 

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker