Prețul pentru care Orban a închinat PNL-ul sistemului


Unii s-au vândut pe câțiva bani, alții pe o primisiune. Ludovic Orban s-a vândut sistemului și a vândut și PNL-ul sistemului pentru mult mai puțin. De ce nu l-a atacat Ludovic Orban nici măcar o secundă pe Augustin Lazăr, procurorul comunist care îi ținea pe dizidenții comuniștii în închisoarea de la Aiud? De ce îi ridica osanale Ludovic Orban Laurei Codruța Kovesi? Simplu. Pentru că, deși a fost achitat de un complet nelegal al ÎCCJ, format din cinci judecători, procurorii DNA nu au făcut contestație în anulare în cazul lui Orban pentru ca sentința să fie anulată și procesul să se judece din nou. Mai mult, așa cum chiar Orban a declarat, procurorul care i-a făcut dosar nici măcar nu mai este prin DNA.

“Procurorii DNA au comunicat oficial pentru Ziare.com că NU au facut contestație în anulare în cazul achitarii liderului PNL, Ludovic Orban. Ei aveau aceasta posibilitate deoarece decizia definitivă fusese dată de un complet de 5 judecători declarat nelegal de Curtea Constituțională.

Contestația în anulare este o cale extraordinară de atac în cazul deciziilor definitive. Ea poate fi promovată în termen de 30 de zile de la data comunicării motivării sentinței.

La Înalta Curte mai mulți inculpați, dar și procurorii au facut contestații în anulare în baza deciziei CCR prin care completurile de 5 judecători au fost declarate nelegale. Decizia CCR a fost data pe 7 noiembrie 2018.

Motivarea a fost redactată pe 12 martie 2019 și a fost comunicată câteva zile mai târziu la DNA.

Până în prezent, procurorii DNA au facut contestații în anulare în mai multe dosare soluționate definitiv de completurile de 5 judecători: Gala Bute-Elena Udrea, CET Govora – Dan Șova și în cazul fostului ministru al Energiei, Constantin Niță”, scrie Ziare.com.

Facebook Twitter LinkedIn Google+ Email Copy Link Print Mai mult

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker