Lista rușinii: Apărătorii torționarului Augustin Lazăr (II)

  Bătălie mare pentru ocuparea unui loc dezonorant pe lista ruşinii, care-i adună pe apărărtorii torţionarului Augustin Lazăr, Procurorul general […]

 

Bătălie mare pentru ocuparea unui loc dezonorant pe lista ruşinii, care-i adună pe apărărtorii torţionarului Augustin Lazăr, Procurorul general care, în calitate de Preşedinte al Comisiei de liberare condiţionată de la Penitenciarul Aiud, i-a amînat cu doi ani libertatea disidentului anticomunist Iulius Filip! După Vladimir Tismăneanu, Cristian Tudor Popescu, Andreea Pora, Ioana Ene Dogioiu, Mădălin Hodor, Doru Braia, Brânduşa Armanca şi Mircea Morariu din primul episod, iată că lista se măreşte cu două personaje din generaţii diferite, dar care gîndesc absolut la fel, uneori folosind exact aceleaşi argumente:

Melania Cincea și Andrei Cornea.

– MELANIA CINCEA, conduce publicaţia „Timpolis” din Timişoara, fiind de mult timp „racolată” de cei de la revista „22” şi „Contributors.ro”, site-ul patronat spiritual de Vladimir Tismăneanu şi Gabriel Liiceanu, la editura acestuia publicînd volumul „Frăția penal-academică”. Subiectele sale sînt absolut totdeauna înrădăcinate în pămîntul gîndirii acestora.

În „Timpolis” a publicat Melania Cincea articolul „Linşajul imund-penal-securist” în care, fără cea mai mică urmă de discernămînt, crede că-l apără pe torţionarul Augustin Lazăr! Pare destul de tînără şi lasă impresia că s-a pervertit cam devreme, din moment ce îşi permite să lanseze stupizenii de genul: „Nu e întâmplător că petarda „Aiud” a fost aruncată după ce Augustin Lazăr a anunţat că şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Parchetul General; gaşca politico-penală e scoasă din minţi de ideea încă unui mandat al său. Aşa că scandalul ăsta duhnind a manipulare nu surprinde”. Fătuca devine chiar obraznică, scriind cu un tupeu de neimaginat, ca şi cum ea ar şti cum era în gulagul comunist, deşi este cît se poate de clar că habar nu are ce au făcut alţii pentru ca ea să aibă azi libertatea de a scrie liberă orice inepţii: „Cei care vituperează acum la adresa procurorului general Augustin Lazăr, numindu-l „torţionar” şi „securist” nu au făcut nimic pentru stabilirea adevărului din perioada comunismului românesc”!

Cînd e să treacă la „demonstarea nevinovăţiei” lui Augustin Lazăr, respectînd la virgulă metoda idolilor săi, Melania Cincea împrumută exact argumentul securist prin care se încearcă mutarea atenţiei de la subiectul în discuţie, aducîndu-l în prim-plan pe col. Gheorghe Lazăr, pe care nimeni nu l-a confundat cu Augustin Lazăr, torţionarul despre care vorbim: „Nu e de mirare, deci, că aceşti indivizi fac „confuzii” între Augustin Lazăr, procuror delegat la Comisia de liberare condiţionată a Penitenciarului Aiud, şi Gheorghe Lazăr, ofiţer C.I. în Penitenciarul Aiud, acuzat de activităţi de torţionare a unui deţinut. Între atribuţiile unui procuror, membru într-o comisie de liberare condiţionată, ale unui judecător şi ale unui securist care răspundea de un penitenciar. Nu e de mirare nici că-l numesc „torţionar”, „călău” şi „securist”, deşi nici documentele invocate de ei, nici adeverinţele CNSAS nu dovedesc aşa ceva. O fac intenţionat pentru a-l discredita în ochii celor, nu puţini, care îl susţin în faţa iureşului PSD-ALDE, care susţin independenţa justiţiei, anticorupţia şi statul de drept, şi pentru a justifica înlăturarea lui dintr-o funcţie în care trebuie să vină un om fidel găştii”.

Sînt convins că jurnalista de la „Timpolis” nu face diferenţa dintre „Carceră” şi „cearcăne”, altfel ar fi încercat să afle ce regim de detenţie aveau deţinuţii politici de la Aiud şi, pe cale de consecinţă, ce au însemnat cei doi ani în plus pe care Augustin Lazăr i-a făcut „cadou” lui Iulius Filip!

Dar, să fii o tînără din Timişoara, pe deasupra jurnalistă, şi să-i aperi pe procurorii torţionari din vremea comunismului, asta este o faţă hidoasă a vremurilor pe care le trăim, tocmai pentru că „legea lustraţiei” şi „Punctul 8 de la Timişoara” n-au fost aplicate încă din 1990! Eu am fost acolo cînd s-a lansat „Proclamaţia”, am vorbit din balcon şi am strigat cu zecile de mii de timişoreni „Azi în Timişoara / Mîine-n toată ţara!” Nu mi-am imaginat însă că, peste 30 de ani, o tînără din Timişoara o va lua ca model pe Andreea Pora şi va susţine un procuror torţionar ca Augustin Lazăr!

– ANDREI CORNEA face parte din cu totul altă categorie. El este fiul unui odios ideolog comunist, Paul Cornea, care a deţinut funcţii importante în structurile conduse de PCR! Cine are curiozitatea să-i citească articolele din „Scânteia”, s-ar putea să înţeleagă mai bine cum a fost posibil ca procurorul comunist Augustin Lazăr să ajungă Procuror general după ce a fost cîţiva ani torţionarul disidenţilor anticomunişti de la Aiud!

Şi, cum aşchia nu sare departe de trunchi, iată că şi Andrei Cornea, membru de vază al GDS, în articolul „Cazul Lazăr”, publicat în „Dilema veche”, este în stare să scrie prostii de genul: „Cazul „procurorul Lazăr“ a devenit, în ultimele zile, nu numai un model de fake news inventat de Antena 3, dar a creat deja nu puține disensiuni în interiorul unor organizații civice. Nu doar „securiștii“ lui Voiculescu s-au scandalizat și i-au cerut demisia procurorului general Augustin Lazăr, ci și unii dintre așa-zișii „infiltrați“ ai serviciilor, în fapt militanți ai luptei anticorupție, care mai înainte îl susținuseră pe același Augustin Lazăr pentru poziția sa curajoasă și solidă din ultimii ani în apărarea unei Justiții independente în raport cu factorul politic”.

„Ferma animalelor” la Cotroceni: Întâlnirea lui Iohannis cu așa-zisa „societate civilă”, de fapt activiștii lui Soros din diverse ong-uri. Andrei Cornea (GDS) este porcușorul Minimus din „ Ferma animalelor ”, cel care se ridică în fotografia de mai sus pe labele posterioare în fața șefului Napoleon. Soroșistul Andrei Cornea de la GDS este fiul bolșevicului evreu, satrapului ideologic proletcultist al educației românești, Paul Cornea. Gena antiromânismului a fost moștenită de fiul Andrei Cornea, evreul „hoitar” care l-a atacat infam pe poetul și patriotul român Adrian Păunescu după ce acesta a decedat. (Foto și text „Justițiarul” ) Click pe fotografie pentru mărire!

Vă daţi seama, stimaţi cititori ce este în capul lui Andrei Cornea? Deci tocmai procurorul comunist care executa ordinele primite de la Securitate şi prelungea la maxim detenţia unor disidenţi, cel care subjugase Justiţia încă din vremea comunismului este, în mintea lui Andrei Cornea, curajosul care apără acum Justiţia de factorul politic! Mă, nene, era închis la famacie cînd ai scris textul acesta?

Dar, bomboana pe coliva acestui articol o pune Andrei Cornea cînd vrea să treacă şi el la demonstraţie. Şi, ce credeţi că face? Ei, bine, aţi ghicit: o copiază pe Melania Cincea! Adică, apelează tot la presupusa confuzie dintre procurorul Augustin Lazăr şi CI-stul Gheorghe Lazăr, deşi nimeni nu i-a confundat pe cei doi, documentele arătînd foarte clar că preşedintele Comisiei care l-a retrimis pe disidentul Iulius Filip înapoi la carceră a fost, fără îndoială, Procurorul general Augustin Lazăr!

Iată ce scrie Andrei Cornea: „Cel puțin partea de fake news a căzut: Augustin Lazăr nu este și n-a fost niciodată acel Gheorghe Lazăr, C.I.-istul de la Aiud, care îi ancheta pe deținuții politici în anii ’80. Nu el e „torționarul“. Totuși, s-a aflat că actualul procuror general, al cărui „cap“ este cerut cu insistență de Tudorel Toader și de Călin Popescu Tăriceanu, dar a fost deocamdată refuzat de președinte, a avut un anumit rol la Aiud, pe timpuri. A prezidat comisia pentru propuneri de eliberare condiționată și a respins în două rînduri cererea pentru o astfel de eliberare a deținutului politic Iulius Filip”.

Dacă pentru Melania sîntem dispuşi la o oarecare înţelegere, pe care o punem pe seama tinereţii sale zburdalnice, dornică de celebritate rapidă, cu Andrei Cornea nu putem să fim aşa de blînzi, căci el este javră bătrînă, cum se zice, uns cu toate alifiile rămase de la ’tăticu’. Păi, cum poţi, Andrei Cornea, să vorbeşti de „fake news”-ul pe care-l inventezi altora, cînd, doar două rînduri mai jos, comiţi unul de toată frumuseţea? Ia să citim: „Lucrurile sînt însă mai complicate: comisia pe care o prezida tînărul procuror stagiar A. Lazăr era „tehnică“!

Cine era, frate, „tînărul procuror stagiar A. Lazăr”, căci ăsta de care vorbeşti, actualul Procuror general Augustin Lazăr, nu era mai era stagiar în anii 1985-1986, atunci cînd era preşedintele comisiei de la Aiud! Păi, ce facem cu confuziile şi cu fake news-urile? Nu ştii tu ce ştiu şi copiii, că Augustin Lazăr a fost stagiar între 1982-1984 şi a devenit torţionarul de la Aiud începînd cu anul 1985?

Ce trebuie reţinut din aceste exemple care au venit singure pe panoul ruşinii, unde se află cei care-l susţin pe torţionarul Augustin Lazăr:

– Tînăra Melania Cincea este din Timişoara, oraşul Revoluţiei, şi pare să nu mai aibă nici o legătură cu tinerii eroi care şi-au dat viaţa pentru libertatea ei şi a noastră, din moment ce, inconştientă, a trecut la apărarea torţionarilor comunişti. Acolo, „Societatea Timişoara”, cîndva port-drapel al anticomunismului, l-a premiat zilele trecute pe torţionarul Augustin Lazăr!

– Andrei Cornea, fiul ideologului comunist Paul Cornea, este membru important al „GDS” (Grupul de Dialog Social), ONG-ul care l-a premiat pe torţionarul Augustin Lazăr.

Sper să fie doar o banală coincidenţă că şi „Societatea Timişoara”, şi „GDS” l-au premiat în acelaşi timp pe torţionarul Augustin Lazăr, altfel înseamnă să constatăm că am înnebunit cu toţii!                                                         

                                                                                                                         Ion SPÂNU

P.S.1. Oare de ce toţi apărătorii torţionarului Augustin Lazăr aruncă toate injuriile pe cei de la Antena 3, deşi locurile unde acesta este pus la zid sînt mult mai numeroase?

P.S.2. Toţi jurnaliştii fac referire la situaţia lui Iulius Filip, însă, din informaţiile publice, ştim că, în acelaşi timp, la Aiud, erau circa 50 de deţinuţi politici! Fie ştirea nu este adevărată, fie ar trebui să cerem toate Procesele-verbale din acea perioadă care au fost întocmite de Augustin Lazăr ca Preşedinte al comisiei de liberare!

Sursa: COTIDIANUL

Prima parte: Lista rușinii: Apărătorii torționarului Augustin Lazăr
Citiți și:

GDS-ul soroșist îl premiază pe procurorul Augustin Lazăr, spaima deținuților poltici

Vladimir Tismăneanu, fiul bolșevicului Leonid Tisminetski, îl apără pe torționarul Augustin Lazăr

„Unde-i baba, să-i rup laba?” La Grupul pentru Dialog Social nășit de George Soros și Silviu Brucan! (VI)

 

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker