AVOCATUL PREȘEDINTELUI, GHEORGHE MUȘAT, SE SCUZĂ CĂ L-A TURNAT PE IULIUS FILIP


Tot mai multe lucruri ies la iveală după scandalul cu Augustin Lagăr. O mare surpriză este avocatul Gheorghe Mușat, cel care i-a reprezentat pe Klaus Iohannis și pe Ludovic Orban. Printr-un comunicat de presă, acesta se scuză pentru că l-a turnat la Securitate pe disidentul anticomunist Iulius Filip, în perioada în care era coleg de celulă cu acesta.

Scrisoarea a fost trimisă către jurnalistul Lucian Davidescu, de la
“România curată”. Mușat, în scrisoarea trimisă, relatează cum a făcut școala de ofițeri și cum a ajuns să lucreze pentru Securitate. Ulterior, susține acesta, și-a dat demisia, lucru care a condus la condamnarea lui pentru că ar fi divulgat secrete de serviciu.

Chiar și așa faptul că acesta se scuză spunând că nu a avut ce face, pentru că nu știa nimic de familie, iar la Aiud era ținut la carceră și terorizat, nu îi scuză acțiunea. Chiar și în zilele noastre, doamna Kovesi a procedat similar și domnul Mușat nu a părut prea deranjat de ceea ce s-a întâmplat.

Pe baza delaţiunilor unor colegi de celulă şi pe baza raportului întocmit de Securitate, comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Aiud, condusă de Augustin Lazăr, i-a refuzat eliberarea disidentului Iulius Filip, în anii ’80.

Facebook Twitter LinkedIn Google+ Email Copy Link Print Mai mult

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker