Socialiștii austrieci: România are succes la președinția Consiliului UE și a făcut progrese pentru consolidarea statului de drept


În timp ce popularii europeni spre care se vor duce voturile românilor care vor vota cu PNL, USR, PLUS și UDMR cer activarea articolului 7 împotriva României și blocarea tuturor investițiilor din fonduri europene în țara noastră, iar procurorul comunist Monica Macovei ne creionează în Bruxelles imaginea unei țări care pare să fie în război, există europarlamentari străini care sunt mult mai apropiați de țara noastră. Și, chiar dacă unii lideri ai PSE o mai iau pe arătură, în campanie electorală fiind, se vede treaba că socialiștii europeni sunt în continuare susținători ai PSD și ai României.

Poate una din cele mai obiective poziții în cadrul noii dezbateri provocate de Popularii Europeni la Parlamentul European pe tema justiției din România a avut-o eurodeputatul Josef Weidenholzer, reprezentant al socialiștilor austrieci în Parlamentul European. Acesta consideră că România a făcut progrese în privința statului de drept și și-a contrazis luni colegii eurodeputați care au criticat derapajele statului de drept din România.
”Față de cele spuse de antevorbitoarea mea în ceea ce privește președinția la Consiliul UE eu cred că (România -n.r.) a făcut foarte multe. E uimitor faptul că trebuie să avem această dezbatere urgență azi. În noiembrie am avut o rezoluție clară în ceea ce privește indepedența justiției în România. E nevoie de control și de supraveghere parlamentară asupra serviciilor de informații. Principiile comune ale statului de drept trebuie să fie discutate de toți. Doar așa Estul și Vestul pot să crească împreună”, a spus Josef Weidenholzer, reprezentantul socialiștilor austrieci în Parlamentul European.
El a contrazis-o, astfel, pe colega sa Ingeborg Grassle, din PPE, care a deplâns presiunile care s-au făcut împotriva numirii Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, la conducerea Parchetului European și a spus că, în aceste condiții, candidatul francez nu poate fi primul șef al Parchetului UE.

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker