POPULARII EUROPENI ȘI MONICA MACOVEI ÎNCEARCĂ SĂ BLOCHEZE INVESTIȚIILE ÎN ROMÂNIA!


Popularii Europeni au încercat să mai dea, în plină campanie electorală, încă o lovitură României. Aceștia au provocat, la Strasbourg, o dezbatere privind situația respectării principiilor statului de drept în România. Din nou, cea care a atacat cel mai dur România a fost fostul procuror comunist Monica Macovei, cea care a vorbit din nou, oricât ar suna de bizar, despre un adevărat asalt împotriva statului de drept. Ca să îi țină isonul, Ingeborg Graessle, din partea Grupului Partidului Popular European a cerut activarea articolul 7 din tratat și i-a luat apărarea Laurei Codruța Kovesi.
Din fericire, prin Parlamentul European mai sunt sunt europarlamentari care au apărat cauza României.

Eurodeputatele Renate Weber și Maria Grapini au criticat ldublul standard folosit de oficialii europeni. Ele au făcut referire la intervenția publică a liderilor europeni care au cerut oprirea investigației din România asupa Codruței Kovesi.

”Românii au fost criticați pentru declarațiile publice. Totuși, în urmă cu câteva săptămâni lideri europeni au cerut să oprească o investigație unui om căruia îi fuseseră respectate toate drepturile constituționale”, a spus Renate Weber (ALDE), luni seară, la intervenția sa asupra statului de drept din România, referindu-se la declarațiile liderilor europeni făcute în favoarea fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, candidată la șefia Parchetului European, investigată de secția specială de anchetare a magistraților. Tajani, Verhosfstadt au pus presiune pe judecători. E timpul să încetați cu standardele duble, chiar și în campanie electorală”, a continuat europarlamentarul ALDE.
Și eurodeputatul Maria Grapini i-a criticat pe oficialii europeni și a spus că întreaga dezbatere este un eșec.
”E un eșec această dezbatere. Liderii eurpoeni nu sunt aici. Sunt niște lași. Domnul Webber a îndrăznit să vină în România să sisteze un proces. Prin intervențiile oficialilor europeni de fapt ați afectat justiția din România. Cetățenii români nu înțeleg de ce europarlamentarii se amestecă în procesele în derulare. Nu ați dat nici măcar un exemplu de încălcare a statului de drept. Guvernul României în președinția rotativă are succes. A fost o rezoluție nedreaptă votată în PE în noiembrie. Șeful acela la DNA a făcut ravagii în justiție. Să lăsăm oamenii, România nu este Kovesi, nu e o persoană. România este 20 de milioane de români și vă rog să îi tratați cu respect”, a spus Maria Grapini.
Europarlamentarul PSD i-a reproşat comisarului european pentru justiţie, Vera Jourova, că reproşează României lucruri fără argumente, fără să remarce realizările preşedinţiei române a Consiliului UE.

Facebook Twitter LinkedIn Google+ Email Copy Link Print Mai mult

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker