Kovesi, la un pas de închisoare! Noi acuzații: Informația este de o gravitate maximă!

Vești proaste pentru Laura Codruța Kovesi, în urma ultimelor informații apărute în presă. Se pare că fosta șefă DNA a încalcat grav legea atunci la începutul lunii, lucru descoperit de abia acum. În prezent, toate se leagă!

Laura Codruța Kovesi ar fi încălcat grav măsura controlului judiciar, potrivit surselor Antena 3. Cu toate acestea, informația nu a fost confirmată oficial, însă ultimele detalii par să lege controversele din jurul ridicării controlului judiciar din cursul zilei de joi.

Astfel, Berta Popescu a povestit, joi, la Antena 3, în cadrul emisiunii Oanei Zamfir, că există mai multe surse care spun că Laura Codruța Kovesi ar fi încălcat măsura controlului judiciar. Conform acestora, fostul procuror-șef al DNA ar fi mers la Parchetul General pe 1 aprilie,chiar înainte de decizia ÎCCJ de a înlocui procurorul SIIJ, cu unul de la PÎCCJ, o decizie surprinzătoare, anunțat miercuri și de Capital.

”Înțelegem că Laura Codruța Kovesi ar fi mers chiar la Secția de Judiciar în acea zi în care a fost la Parchetul General, tocmai pentru a vorbi cu procurorii”, a spus Berta Popescu.

Uimitor este faptul că de la Secția de judiciar din PÎCCJ a venit procurorul care a apărat-o pe Laura Codruța Kovesi la ÎCCJ, după ce procurorul care dorea menținerea controlului judiciar a fost dat afară.

„Informația este de o gravitate maximă. Noi în momentul acesta suntem în faza în care există, din mai multe surse, informația că doamna Laura Codruța Kovesi a încălcat controlul judiciar. (…) La o informație atât de gravă nu trebuia să vină un răspuns rapid? (…) Dacă doamna Kovesi a călcat în Parchetul General în perioada în care a fost sub control judiciar, dânsa riscă arestul prevenitv”,  a completat Oana Zamfir la emisiunea Obiectiv.

Ce se întâmplă acum cu Kovesi

Avocatul Lucian Bolcaș a explicat, ulterior, la România TV, ce riscă acum fosta șefă DNA, dacă încălcarea controlului judiciar de către Laura Codruța Kovesi se adeverește oficial.

”Dacă se dovedește o încălcare a obligațiilor avute în perioada controlului judiciar, se pune în discuție dacă revocarea aceasta a controlului judiciar la care ne-am așteptat cu toții mai are sau nu o relevanță față de o dispoziție care a fost anulată. Adăugăm la aceste gesturi de sfidare reprezentarea doamnei Kovesi în fața Parlamentului, când a fost citată”, a spus avocatul Lucian Bolcaș, în direct la România TV.

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker