Noi sancțiuni americane împotriva Rusiei în legătură cu Ucraina

Revista 22

Statele Unite au adoptat sancţiuni împotriva a şase cetăţeni ruşi şi opt organizaţii din Rusia în legătură cu ”agresiunea continuă a Moscovei în Ucraina”, a anunţat Trezoreria SUA, potrivit unui comunicat difuzat vineri, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Măsura îi vizează pe cei care au avut un rol în atacurile ruseşti asupra unor nave ucrainene în strâmtoarea Kerci de la Marea Neagră, în anexarea Crimeii de către Rusia în 2014 şi susţinerea oferită de Rusia în organizarea de alegeri în estul separatist al Ucrainei.

Citește și : Premierul grec şi preşedintele bolivian au pledat pentru o „soluţie diplomatică” la criza din Venezuela

„Statele Unite şi partenerii noştri transatlantici nu vor permite ca agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei să continue neobservată”, a declarat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin.

„Această iniţiativă comună cu partenerii noştri din UE şi Canada întăreşte angajamentul nostru comun de a impune sancţiuni direcţionate şi semnificative ca reacţie la încercările Kremlinului de a submina suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acesteia”, a adăugat el.

Printre persoanele vizate de sancţiuni se află patru oficiali ruşi care au fost implicaţi în atacul din strâmtoarea Kerci, în largul coastei Crimeii, a indicat Trezoreria.

Citește și : Reacția lui Putin după atacul din Noua Zeelandă – Aştept care toate persoanele implicate în această crimă să primească pedeapsa pe care o merită

Şase companii ruse din sectorul apărării şi care desfăşoară operaţiuni în Crimeea au fost incluse pe lista de sancţiuni americane pentru deturnarea de active ucrainene de stat pentru a oferi servicii armatei ruse.

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker