Scandalul Benalla: Un ”consilier special” al lui Macron demisionează

La Dépêche

Un ”consilier special” al preşedintelui francez Emmanuel Macron, Ismaël Emelien, implicat în scandalul Benalla, şi-a anunţat demisia începând de la sfârşitul lui martie-începutul lui aprilie, într-un interviu acordat revistei Le Point, publicat luni, relatează AFP, scrie news.ro .

Ismaël Emelien şi-a justificat decizia de a demisiona prin apariţia unei cărţi, al cărei coautor este, despre progresism, în contextul în care şeful statului francez le-a interzis consilierilor săi să publice în timp ce se află în post la Palatul Elysée.

Citește și : Pompeo avertizează aliaţii că relaţiile cu Huawei vor îngreuna parteneriatele cu Washingtonul

”Prin etica profesională sunt obligat, în calitate de consilier al preşedintelui, la o tăcere absolută, care nu este compatbilă cu apariţia unei asemenea lucrări”, a declarat el pentru publicaţie.

Acest consilier foarte secretos – în vârstă de aproximativ treizeci de ani, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Macron, al cărui strateg-şef şi ideolog este – este al doilea membru al ”gărzii apropiate” a preşedintelui care părăseşte Palatul Elysée de la începutul anului.

Înaintea sa, Sylvain Fort, directorul de comunicare şi ”pana” preşedintelui, alt pilon al începutului ”macroniei”, şi-a anunţat plecarea, la începutul lui ianuarie, ”din motive personale”.

Ismaël Emelien a fost implicat în scandalul Benalla, după ce fostul însărcinat cu misiuni al preşedintelui a declarat poliţiei că i-a trimis înregistrări video obţinute în mod ilegal de la poliţie, menite să-l disculpe în violenţele de la 1 mai.

Citește și : Patru persoane au murit în urma prăbuşirii elicopterului militar într-un cartier din Istanbul

Aceste imagini au ajuns la puţin timp după aceea pe conturi de Twitter pro-Macron.

Ismaël Emelien este citat, de asemenea, de către Alexandre Benalla, care afirmă că are susţinerea sa în înregistrări publicate recent de Médiapart.

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker