Preşedintele UDMR al Consiliului Judeţean Harghita: Vizita Papei este un succes al diplomaţiei maghiare şi al celei româneşti

Papa Francisc va celebra o liturghie în aer liber la Şumuleu Ciuc pe data de 1 iunie – a declarat agenţiei ungare de presă MTI Zoltán Oláh, canonicul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia, referent de presă responsabil pentru vizita Papei.

Csaba Borboly, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, acatalogat organizarea vizitei Papei ca o mare provocare, deoarecese aşteaptă la întâmpinarea a sute de mii de oameni, din acestmotiv evenimentul trebuie să fie pregătit din timp. Preşedinteleconsiliului judeţean consideră un succes al diplomaţiei maghiare şial celei româneşti că Papa nu va face doar o vizită “fulger”, ci vapetrece 3 zile în România.

Zoltán Oláh a explicat că vizita Suveranului Pontif este pregătită dupămodelul pelerinajului de Rusalii, astfel Sfânta Liturghie se vadesfăşura în aer liber pe colina din Şumuleu Ciuc.

El a semnalat că pelerinajul de Rusalii în acest an va avea loccu o săptămână mai târziu, în data de 8 iunie. În discuţiineoficiale s-a ridicat posibilitatea ca şi pelerinajul de Rusaliisă se ţină cu ocazia vizitei apostolice. Cu toate acestea,canonicul a declarat că nu s-a luat încă nicio hotărâre în acestsens, decizia va aparţine arhiepiscopului György Jakubinyi şicălugărilor franciscani din Şumuleu Ciuc.

El a adăugat că au fost foarte bucuroşi să primească vestea căPapa va vizita Arhiepiscopia, în a cărei istorie de 1000 de aniaceasta va fi prima vizită papală.

Administraţia Prezidenţială şi Vaticanul au anunţat vineri căPapa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie.Suveranul Pontif va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj, precumşi sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker