Cum au sărbătorit Crăciunul ultimii 4 locuitori ai unui sat din nordul Siriei distrus de ISIS

Syria, May 2015
St. Mary Assyrian Church in the village of Tal Nasri, Khabour region.
The church was exploded and damaged by ISIS as they controlled the village.

O ultimă familie ramasă în Tel Nasri, un sat creștin din nordul Siriei devastat de ISIS, reînvie tradițiile de Crăciun împreună cu câțiva foști locuitori care s-au întors acasă.

,,Aici m-am născut, aici am crescut, aici am trăit toată viața. Nu am nici unde și nici de ce să merg altundeva”, a spus Sargon Slio, citat de Reuters.

,,Erau sute de oameni care sărbătoreau. Îi vedeai dansând și cântând și ți se umplea inima de bucurie. Toată lumea își decora casele și împodobea pomul de Crăciun. […] Acum mai suntem doar noi patru”.

Mama sa, Zekta Benjamin, în vârstă de 73 de ani, s-a întors din Belgia pentru sărbatoarea Crăciunului.

,,Mi-e foarte dor de viața satului, de vecinii și rudele mele, de tot ce însemnat acest loc”, a spus femeia.

Zekta Benjamin are 11 copii, cei mai mulți fiind acum refugiați în Europa și în Statele Unite.

Sursă: Reuters

Trimite comentarii prin formularul din subsolul paginii. Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la [email protected]


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker