Facebook cenzurează imaginea lui Moș Crăciun îngenuncheat înaintea pruncului Iisus pentru „conținutul violent”

Facebook a acoperit o postare a unei imagini cu Moș Crăciun îngenuncheat înaintea copilului Iisus, avertizând internauții că fotografia „ar putea afișa conținut sau grafic violent”, scrie LifeSiteNews.

Un al doilea avertisment, sub imaginea ascunsă a lui Moș Crăciun stând în genunchi, adorându-l pe micul Iisus, explică:  „Această fotografie a fost acoperită automat, astfel încât să puteți decide dacă doriți să o vedeți”. Utilizatorii pot da clic pe un buton pentru a descoperi fotografia.

Facebook explică pe site-ul său ce înseamnă  „Violență și conținut grafic”:

„De asemenea, știm că oamenii au sensibilități diferite în ceea ce privește conținutul grafic și violent. De aceea, adăugăm o etichetă de avertizare în special în ceea ce privește conținutul grafic sau violent, astfel încât să nu fie disponibil persoanelor sub vârsta de optsprezece ani”, afirmă gigantul social media, spunând că o face pentru a menține un „mediu sigur” pentru „comunitatea Facebook”.

Rămâne însă neclar de ce imaginea de ce imaginea lui Iisus și a lui Moș Crăciun a a fost considerată de Facebook ca având „conținut violent și grafic”.

Facebook are o istorie lungă de cenzurare a organizațiilor și persoanelor pentru postări legate de credință. Gigantul american a fost forțat să-și ceară scuze pentru numeroasele cazuri de atitudine necorespunzătoare în cazul conținutului conservator sau creștin, etichetat drept „plin de ură” .

Facebook a cenzurat un profesor de teologie creștină după ce acesta a criticat un film care vorbea despre „mândria” LGBT copiilor.  Gigantul social media a blocat, de asemenea, anunțurile pentru filmul „Gosnell: Procesul celui mai mare criminal în serie din America”, etichetând filmul despre   morbidul medic specialist în avorturi drept „discurs politic”.

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker