O victimă a sistemului solicită ajutorul unui avocat sufletist și curajos

  Subsemnatul Vâscu Alexandru, în calitate de președinte al Asociației „ProAdevăr” cu sediul în municipiul Zalău, Strada Pietriș nr. 8, […]

 

Subsemnatul Vâscu Alexandru, în calitate de președinte al Asociației „ProAdevăr” cu sediul în municipiul Zalău, Strada Pietriș nr. 8, Bl .D35, Ap .6, Et. 1, Județul Sălaj, , depun prezenta

                                      SOLICITARE DE MEDIATIZARE

Prin care, cu respectul cuvenit, vă rog să mediatizați prin revista dumneavoastră lupta pe care subsemnatul o duc de zece ani cu sistemul ticăloșit din sistemul judiciar din România. Vă rog să-mi permiteți să vă prezint pe scurt în ce constă această luptă.

În anul 2006, defuncta mea mama (avea atunci 80 de ani!) a fost lovită de către doi jandarmi – dețin un certificat medico-legal! – în cadrul unei executări silite ilegale! Am obținut printr-o sentință civilă anularea executării ca fiind nelegală și am început lupta prin depunerea unei plângeri penale împotriva făptuitorilor. Duc această luptă de 10 ani… toate plângerile penale au primit NUP  – apoi clasarea – din poartea procurorilor și „nefondate” din partea judecătorilor!

În ani 2011 și 2013 am câștigat două procese civile pe Legea 544/2001 – DECIZIA CIVILĂ Nr.2816/2010 completată prin ÎNCHEIERE CIVILĂ din 30 iunie 2011, ambele în Dosar Nr. 3588/84/2009 și DECIZIA CIVILĂ NR.2532/2013 din Dosar Nr.2169/84/2012, ambele decizii fiind emise de către două instanțe de la Curtea de Apel Cluj definitive/irevocabile – pârâți fiind Consiliul Superior al Magistraturii și Autoritatea pentru Restituirea Proprietăților!

Nici până în ziua de azi deciziile nu au fost puse în aplicare!

Am pornit o luptă pentru executarea silită a celor două autorități ale statului român prin prevederile Legii 554/2004, dar două instanțe de executare de la Tribunalul Zalău și două instanțe de recurs de la Curtea de Apel Cluj mi-au respins plângerile depuse printr-o motivare de noaptea minții: au mințit cu nerușinare că informațiile de interes public solicitate au fost comunicate… dar fără să probeze cu înscrisuri motivarea lor!

Am depus două cereri de chemare în judecată Statul Român pe această speță invocâd prevederile Art.52 din Constituția României și a Art.24 (3) și următoarele din Legea 554/2004 – cererile mi-au fost anulate ilegal de către instanța de executare de la Tribunalul Sălaj prin încălcarea grosolană a legii civile – voi detaila dacă va fi cazul.

Urmare a acestui fapt, am depus a treia cerere care se va judeca la data de 19 octombrie 2018 – Dosar nr.673/84/2018 la instanța de executare Tribunalul Sălaj! Aceasta este una dintre spețe.

Pe penal, am depus o plângere penală împotriva următoarelor persoane: TUDOREL TOADER – Ministrul Justiției, AUGUSTIN LAZĂR –  Procurorul General al României, MAGYAR FLORIN –  Procuror General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Și LAURA OPREA  – Prim adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Am acuzat cu probe indubitabile aceste persoane că mi-au încălcat următoarele drepturi fundamentale: Accesul liber la justiție, Dreptul la informare, Dreptul la apărare, Drepturile personalității – la demnitate, la onoare, la imagine, la nume, la renume, etc.

Numiții Magyar Florin și Laura Oprean  – procuror general/procuror general adjunct la data comiterii faptei penale, ambii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj- au clasat trei plângeri penale depuse de către Asociația „ProAdevăr” FĂRĂ SĂ EMITĂ ORDONANȚE DE CLASARE!!! Au încălcat grav legea penală! Am solicitat Ministrului Justiției, dar și Procurorului General al României să dispună un control de specialitate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj pentru a se verifica acuzația de încălcare a legii penale de cître cei doi procurori… dar din păcate am fost mințit/indus în eroare de către reprezentanțiiMinisterului Justiției/Parchetului General!

Plângerea depusă  -Dosar Nr.529/P/2017 – a fost clasată ilegal, fără o motivare în fapt/drept prin ordonanțe de către procurorul de caz OCTAVIAN LUPESCU și procuror șef secție penală și criminalistică ROMULUS-DAN VARGA , ambii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Am depus plângere împotriva celor două rezoluții de clasare la judecătorul de cameră preliminară – IOANA BOGDAN –  din cadrul ICCJ. S-a format Dosar Nr.1673/1/2018. Doamna Ioana Bogdan a respins plângerea ca fiind nefondată! În emiterea ordonanțelor s-a mințit cu nerușinare și s-a încălcat legea penală în mod grosolan! Procurorii fac vorbire de urmărirea penală in rem – după faptă și nu după persoană! –  deși am nominalizat persoanele incriminate…n u am fost audiat în calitate de persoană vătămată, nu au fost audiate persoanele incriminate, nu s-au motivat în drept/fapt rezoluțiile… dar ele au fost clasate de cei doi pupincuriști de procurori!

Aștept cu nerăbdare motivarea pupincuristei de judecător Ioana Bogdan…Am solicitat un ajutor mediatic la moderatorii de la TV-urile naționale și de la ziarele centrale/saituri…dar degeaba, nici nu mi s-a răspuns la mesajele expediate! Am apelat la un ajutor din partea unor avocați din Cluj-Napoca și București… nu au dorit să intre în conflict cu Statul Român sau cu Consiliul Superior al Magistraturii!

În cazul în care cele relatate prezintă interes pentru Dvs. vă rog să ne ajutați… Vă pun la dispoziție tot materialul probatoriu. Dacă cunoașteți vreun avocat care dorește să se implice în cele două spețe vă rog să-mi facilitați legătura cu dânsul/dânsa. Persoană de contact: VÂSCU ALEXANDRU tel.0722-599485. Vă mulțumesc pentru înțelegere!

                                                                                       Primiți, vă rog, distinsa mea considerație!

                                                                                                  Alexandru VÂSCU

                                                                                               Președinte Asociația „ProAdevăr”

Nota redacției „Justițiarul”: Mai mult decât publicarea mesajului de mai sus nu putem face.

 

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker