Alianța Familiilor din România: Guvernul și partidele țintesc legiferarea „căsătoriei” între persoane de același sex în România, până la finalul acestui an

Votarea proiectului de lege privind legalizarea parteneriatelor civile va lăsa fără obiect interdicția „căsătoriei” între persoane de acelasi sex din Codul Civil, anunță Alianța Familiilor din România, într-un comunicat trimis pe adresa redacției ActiveNews.

Și aceasta datorită modului în care este formulat noul proiect de lege, precizează sursa citată.

„Ca să fie clar – fără a intra în detalii juridice: astfel cum este formulat, parteneriatul civil asimilează statutul partenerilor cu cel al soților. Acele diferențe care mai există, precum accesul la adoptie sau la reproducerea asistată cu terț donator, vor fi eliminate prin intermediul curților de judecată în câțiva ani. Avem deja atâtea exemple din alte state”, scrie AFR.

Cei de la AFR mai notează că intenția partidelor politice a fost mereu aceea de a nu valida Referendumul pentru căsătorie.

Este clar ca acest plan urma sa fie implementat indiferent de rezultatul referendumului, dar esecul validarii i-a motivat suplimentar pe autorii proiectului de lege si pe sustinatorii politici ai acestuia.

„Oricum, opinia noastră este că partidele politice în ansamblul lor nu au fost nicicum interesate în protejarea căsătoriei și a familiei și nu au dorit nicio clipă validarea referendumului. In schimbul a cine știe negociat în recentele lor vizite la Bruxelles, liderii guvernării (Dragnea și Tariceanu) au boicotat, prin neimplicarea în organizare și în campania de informare, votul popular.Asta le-a fost intentia de la bun început!”, sună mesajul AFR.

Citește mai mult

Alte știri

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker