X

Un LIKE contează mult pentru noi

Șeful Poliției Române, o nouă declarație despre posesorul autoturismului cu număr ”M..E PSD”: A intrat în țară legal, dar din punctul meu de vedere ilegal și imoral


Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a declarat, miercuri, că şoferul maşinii înmatriculate în Suedia cu numere preferenţiale a intrat în România legal din punctul de vedere al actelor privind plăcuţele de înmatriculare, dar ilegal și imoral, din punctul său de vedere.


“A intrat în ţară legal din punct de vedere al plăcuţelor de înmatriculare, din punctul meu de vedere ilegal (…), imoral să spun aşa, pentru că avea acea sintagmă pe plăcuţele de înmatriculare, vulgară, dar asta e altă problemă, care nu ţine de… Poseda documente de călătorie”, a spus Buda, citat de Agerpres.


Şeful IGPR a susținut că autorităţile suedeze au informat Poliţia Română despre faptul că plăcuţele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.


“Am primit un răspuns de la autorităţile suedeze prin care ne informează că plăcuţele de înmatriculare nu sunt valabile decât pe teritoriul statului suedez”, a mai afirmat Ioan Buda.


Șeful Poliției Române este însă contrazis chiar de Organizația Națiunilor Unite care a precizat, într-un răspuns pentru Digi24, că și în România ar fi trebuit să fie valabil amendamentul propus de Belgia și intrat în vigoare în 2016, care le permite şoferilor să aibă numere de înmatriculare formate doar din litere.


Concret, dacă în decurs de un an, România nu s-a opus acestui amendament – și n-a făcut-o -, prevederea a intrat în vigoare în toate statele semnatare, susţin reprezentanţii ONU.


Mai mult, în România circulă de mai mulți ani mașini care au numere de înmatriculare format exclusiv din litere, precum cea a fostului portar de legendă al Stelei, Helmuth Duckadam.


Mediafax.ro a relatat marți despre cazul unui cetățean din Bacău care locuiește în Belgia din anii 90 și care circulă prin România, încă din 2015, cu două mașini care au numere de înmatriculare formate exclusiv din litere.


”Când m-au oprit prima dată erau curioși, nu le venea să creadă că pot circula cu ele în România. Nu mi-a spus nimeni că ar fi ilegale”, a declarat el pentru Mediafax.ro.


(Foto: Ioan Buda, șeful Poliției Române. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea)


VIDEO Șeful Poliției Române nu este în stare să explice de ce a fost sancționat posesorul autoturismului cu număr ”M..E PSD” 

No comments