X

Un LIKE contează mult pentru noi

PSD îl atacă pe Klaus Iohannis de la Bruxelles. Urmașa Vioricăi Dăncilă aruncă vorbe grele. FOTO

PSD îl atacă pe Klaus Iohannis de la Bruxelles. Urmașa Vioricăi Dăncilă aruncă vorbe grele. FOTO

Președintele Klaus Iohannis a criticat dur sâmbătă la Consiliul Național al PNL  guvernarea Vioricăi Dăncilă dar și pe liderul partidului Liviu Dragnea pe care l-a acuzat că s-a înconjurat de o gașcă de acoliți pentru a scăpa de dosarele penale.

Cuvintele dure i-au supărat pe membrii PSD care i-au răspuns cu acceași monedă.

Printre cei care l-au atacat pe Iohannis este înlocuitoarea Vioricăi Dăncilă în Parlamentul European, Gabriela Zoană.

”Supărat probabil după anunţul rectificării bugetare pozitive, dovadă a bunului mers al economiei, preşedintele Iohannis a decis să recurgă la atacuri politice care se încadrează în binecunoscutul stil al opoziţiei, atacuri care doresc să acopere mediatic creşterea economică şi creşterile de salarii şi pensii.

Dincolo de faptul că mi se pare ireal şi iraţional, să folosesc exprimarea domnului Iohannis din această zi, ca preşedintele să participe la şedinţele PNL şi să se erijeze în liderul opoziţiei din România, observ un anumit tipar comportamental care îl descalifică pe preşedinte ca om politic.

Faptul că Iohannis a ajuns să sesizeze conflicte de constituţionalitate la orice lege pe care o iniţiază PSD este una, dar să facă o sesizare la Curtea Constituţională pentru că premierul ţării şi-a luat concediu de odihnă şi nu s-ar fi adresat preşedintelui României pentru a-i da voie, este de-a dreptul hilar.

În opinia mea, preşedintele Iohannis avea două motive pentru a NU sesiza CCR, în ceea ce priveşte plecarea doamnei premier, Viorica Dăncilă, în concediu: primul priveşte atribuţiile prezidenţiale şi buna conlucrare între instituţiile statului – faptul că premierul României pleacă în concediu de odihnă şi îşi deleagă atribuţiile fără să ceară opinia preşedintelui nu constituie un motiv de sesizare a Curţii Constituţionale, o instituţie care numai despre concedii de odihnă nu se pronunţase în ultima vreme. În plus, domnul Iohannis a mai trecut prin două situaţii similare în trecut şi nu a fost deranjat de faptul că foştii premieri plecaseră în concediu fără să se fi emis un decret prezidenţial pentru desemnarea înlocuitorilor.

Al doilea motiv priveşte însuşi comportamentul preşedintelui României de la momentul preluării mandatului, în special când este vorba de concedii, vacanţe prelungite şi plecări de joi până marţi în provincie, la Sibiu. Nu mai intrăm în alte amănunte, sunt de notorietate aceste lucruri.

Viorica Dăncilă, înlocuită de o manelistă în Parlamentul European

Zoana Gabi

În altă ordine de idei, să te cobori, de la nivelul de preşedinte de stat, să spui că fapte evidente cum ar fi creşterile de salarii şi pensii nu sunt reale, denotă o încercare disperată a lui Iohannis de a acoperi mediatic faptul că actuala guvernare a îndreptat ţara, din punct de vedere economic şi financiar, spre o direcţie bună”, spune europarlamentarul PSD.

Articolul PSD îl atacă pe Klaus Iohannis de la Bruxelles. Urmașa Vioricăi Dăncilă aruncă vorbe grele. FOTO apare prima dată în NewsTeam.ro.source https://newsteam.ro/ultima-ora/psd-il-ataca-pe-klaus-iohannis-de-la-bruxelles-urmasa-vioricai-dancila-arunca-vorbe-grele-foto/05/08/2018/

No comments