X

Un LIKE contează mult pentru noi

Prăbușire spectaculoasă a paginii de Facebook a Poliției Române: Peste 55.000 de oameni au lăsat recenzii negative


Pagina de Facebook a Poliției Române a atins un record de rating negativ, de doar 1.2 din 5 posibil, după ce peste 55.000 de oameni au lăsat recenzii negative în urma scandalului legat de Răzvan Ștefănescu, posesorul autoturismului cu număr de înmatriculare ”M..E PSD”.


Oameni au început să intre masiv pe pagina de Facebook a instituției după ce luni dimineață polițiștii i-au reținut lui Ștefănescu permisul de conducere și numerele de înmatriculare și i-au întocmit acestuia dosar penal fără a putea indica precis motivele pentru care au procedat astfel.


Reacția negativă masivă la adresa Poliției Române s-a intensificat după conferința de presă de luni, în care șefii instituției au încercat neconvingător să justifice măsurile represive împotriva lui Răzvan Ștefănescu, după declarațiile confuze făcute pe această temă de Ioan Buda, șeful poliției, dar mai ales după mesajul halucinant al purtătorului de cuvânt al Brigăzii Rutiere, care le-a transmis criticilor să nu mai apeleze la oamenii legii când îi fură sau îi agresează cineva, ci să ceară ajutor vecinilor sau ”popilor”.


De asemenea, baza legală invocată inițial de poliție pentru acțiunea împotriva lui Ștefănescu (Convenția ONU de la Viena din 1968) s-a dovedit a fi nereală, deoarece actul normativ a fost modificat în 2016 și permite numere de înmatriculare formate exclusiv din litere. De altfel, în România circulă de mai mulți ani mașini înmantriculate în alte țări, cu numere de înmatriculare care nu conțin cifre, pe proprietarii cărora nu i-a oprit niciodată poliția din acest motiv.


Câteva dintre recenziile lăsate pe pagina Poliției Române:


 • Catalin Constantin reviewed Politia Romana – 1 star: Condusă de partidele politice….instituție a statului ce ar trebui să fie independentă…

 • Cosmin Lăluț reviewed Politia Romana – 1 star: O parere subiectiva,asa cum a avut si seful Politiei…Trebuie sa respectam legea, nu daca ne place sau nu ne place.Pacat, e tot ca si inainte de ’89.

 • Ugrean Cosmin reviewed Politia Romana – 1 star: In slujba cetățeanului ? Sau a cetățeanului Dragnea?

 • Albert Heisler reviewed Politia Romana – 1 star: Ar trebui sa va intoarceti la numele vechi..Militia!

 • Cristi Sarateanu reviewed Politia Romana – 1 star: Prin confiscarea numerele de înmatriculare “MUIE PSD “ ne ați dovedit încă o data ca acționați doar la ordinele unor corupți. Sunteți penibili !!!

 • Adriano Aradavoaicei reviewed Politia Romana – 1 star: Sub orice critica. Sa va fie rusine.

 • Marius Comper reviewed Politia Romana – 1 star: Instrumentarea aparatului de forță al statului în scopuri politice este un act inacceptabil într-o democrație.

 • Victor Kapra reviewed Politia Romana – 1 star: Penibili.

 • Dan Mazilu reviewed Politia Romana – 1 star: Jenanților! Când aveți un pedofil printre voi, nu mai știți cum să-l scoateți basma curată. Acum v-ați găsit să-i luați plăcuțele unuia care are de o mie de ori mai multă demnitate și onoare decât voi.

 • Andrei Ciurcanu reviewed Politia Romana – 1 star: Respectați uniforma de polițist și jurământul depus și nu vă faceți preș în fața politicienilor.

 • Adrian Moraru reviewed Politia Romana – 1 star: Suflet de slugi

 • Adriana Moscu reviewed Politia Romana – 1 star: Pentru că aplicați legea discreționar.

Sute de utilizatori ai rețelei de socializare s-au trezit cu conturile blocate după recenziile negative lăsate pe pagina Poliției Române, iar oamenii au semnalat problema la Facebook, mulți acuzând chiar poliția pentru raportarea și blocarea conturilor.


Poliția a reacționat și a explicat că nu a raportat pe nimeni pentru recenziile negative.


”Pe această pagină au fost primite, în ultimele zile, foarte multe recenzii și comentarii negative. Vă asigurăm că nu am raportat pe nimeni pentru recenzia făcută. Conform regulilor platformei Facebook, oricine poate raporta un profil de utilizator. Recenziile făcute pe această pagină sunt publice și orice utilizator de Facebook le poate raporta! Deși unele dintre mesajele care însoțeau recenziile și comentariile cetățenilor conțineau referiri politice sau exprimări licențioase, am ales să respectăm dreptul la libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor și nu le-am cenzurat, șters sau ascuns. Pentru noi, siguranța oamenilor rămâne prioritară, indiferent de recenzii, steluțe sau comentarii”, se arată în mesajul postat de Poliția Română chiar pe pagina de Facebook.


Marți, șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, nu a fost în stare să explice de ce a fost sancționat posesorul autoturismului cu număr de înmatriculare ”M..E PSD”. Întrebat de reporterul Realitatea TV cum se aplică în România Convenția de la Viena, invocată luni de autorități ca bază legală pentru reținerea permisului de conducere și a plăcuțelor de înmatriculare precum și pentru dosarul penal deschis pe numele lui Răzvan Ștefănescu, șeful Poliției Române nu a putut oferi un răspuns coerent.


Miercuri, Buda a făcut o nouă declarație care a inflamat și mai tare spiritele, după ce a afirmat că şoferul maşinii înmatriculate în Suedia cu numere preferenţiale a intrat în România legal din punctul de vedere al actelor privind plăcuţele de înmatriculare, dar ilegal și imoral, din punctul său de vedere.


De asemenea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Ovidiu Munteanu, a reacționat cu un mesaj halucinant la criticile aduse poliției după sancționarea fără bază legală a posesorului autoturismului cu numărul de înmatriculare ”M..E PSD”. Acesta le-a transmis criticilor, pe pagina de Facebook a poliției române, să nu mai apeleze la oamenii legii când îi fură sau îi agresează cineva, ci să ceară ajutor vecinilor sau ”popilor”.


Inclusiv polițistul Marian Godină a criticat dur instituția pentru care lucrează în urma intervenției în forță a colegilor săi împotriva posesorului autoturismului cu număr de înmatriculare ”M..E PSD”. Într-o postare pe Facebook, acesta a acuzat Poliția Română de atitudine slugarnică față de politicieni, dar și de faptul că în loc să se concentreze pe rezolvarea problemelor care țin de siguranța populației – ”morți pe șosele, trafic sugrumat” – se ocupă ” de unul care merge cu numere fără cifre”, dar cu mașina înmatriculată legal.


Cum intervine Ungaria masiv în sprijinul fermierilor maghiari din Transilvania, în ciuda ”atenționărilor” de la MAE. Statul român nu are nici o reacție publică, iar Budapesta îi mulțumește lui Liviu Dragnea pentru sprijin


No comments