X

Un LIKE contează mult pentru noi

Orban îi cere demisia ministrului Apărării după ce a declarat că la Deveselu sunt rachete balistice: Gafa lui creditează o interpretare politică anti-NATO


Președintele PNL, Ludovic Orban, i-a cerut miercuri demisia ministrului Apărării, Mihai Fifor, pe care l-a acuzat că gafa privind existența unor rachete balistice la baza militară de la Deveselu creditează o interpretare politică anti-NATO, specifică Moscovei.


”Ministrul Fifor ar trebui să știe că la acest nivel, din această funcție, nu te joci cu vorbele. Diferența dintre o bază cu rachete interceptoare și una cu rachete balistice este fundamentală și are implicații majore. Țara noastră găzduiește un sistem defensiv, nu unul cu carater ofensiv. Declarația ministrului Fifor răstălmăcește grav această realitate și nu face decât să alimenteze propaganda Moscovei, care încearcă să acrediteze tocmai caracterul ofensiv al unității de la Deveselu”, a afirmat Orban, potrivit unui comunicat de presă.


Liderul PNL a explicat că interceptorii SM-3 nu sunt echipați cu focoase explozive, ci se bazează numai pe energia lor cinetică pentru a distruge focoasele rachetelor balistice și pot fi lansați numai ca mijloace de oprire împotriva unui atac real.


”Este intolerabil ca un demnitar, de un asemenea rang, să comită o astfel de gafă care poate expune Armata Română și poate genera tensiuni diplomatice. După diplomația românească, afectată grav de nepriceperea și intruziunea PSD, după sistemul de ordine publică, intens politizat în mandatul doamnei Carmen Dan, iată că și Armata Română este afectată de amatorismul și habarnismul oamenilor promovați de PSD în funcții de răspundere. Toate domeniile strategice încep să fie afectate de oamenii pe care Dragnea îi susține doar pentru slugărnicia lor absolută”, a conchis Ludovic Orban.


Reacția liderului PNL vine după afirmația făcută marți, la Antena 3, de către Mihai Fifor cum că România are în baza miliară de la Deveselu rachete balistice.


Ministrul Apărării a revenit miercuri dimineață asupra declarației făcute, spunând, la Digi24, că a fost vorba de o eroare de interpretare și nu ar fi afirmat că la baza de la Deveselu se află rachete balistice.


Încă o gafă majoră a Guvernului Dăncilă. Ministrul apărării, Mihai Fifor, a declarat că România are la baza de la Deveselu rachete balistice, în loc de interceptoare


No comments