X

Un LIKE contează mult pentru noi

Klaus Iohannis o Spulberă pe Viorica Dăncilă. ”Avem un Guvern Irațional”. Apel către români

Klaus Iohannis o Spulberă pe Viorica Dăncilă. ”Avem un Guvern Irațional”. Apel către români

Președintele Klaus Iohannis a calificat Guvernul Dăncilă drept unul ”irațional și ireal” și a explicat de ce a luta decizia de a contesta la Curtea Constituțională interimatul lui Paul Stănescu la conducerea Executivului cât timp premierul este în concediu.

”Nu putem să stăm cu mâinile în sân să vedem cum tot ce este bun este destructurat doar pentru a scăpa o mică gașcă politică care a pus mâna pe putere de dosare penale. Așa ceva nu se poate”, a spus Iohannis, în discursul pe care l-a susținut sâmbătă, la ședința Consiliului Național al PSD.

Președintele a dat câteva detalii despre discuția telefonică pe care a avut-o vineri cu premierul Viorica Dăncilă.

”Am ajuns să avem un guvern irațional. Ieri am avut o discuție care m-a făcut să cred că avem chiar un guvern ireal.

Dacă nu ar fi trist, ar fi de râs. Dar e trist. Doamna prim-ministru a publicat în Monitorul Oficial o decizie prin care instaura un premier interimar. Surpriză, am crezut că este atributul meu.

Și am contestat la CCR acest demers. Este un conflict constituțional de natură juridică. După ce am înaintat la CCR acest demers, doamna prim-ministru m-a sunat să-mi spună că pleacă în concediu și să-mi spună că toate sunt bune. Asta după ce, publicase acel draft de rectificare bugetară care este o catastrofă.

I-am atras atenția că nu e bine totuși ce a făcut și acea decizie este motiv de conflict constituțional. Știți ce mi-a spus? Nu a știut că se publicase. Mai ireal decât așa nu cred că se poate.

Acest stil de conducere irațională, ireală nu poate să continue. Este nevoie de o alternativă rațională. Trebuie să faceți tot ce se poate pentru a reinstaura raționalitatea și normalitatea în România”, a declarat Iohannis la Consiliul Național al PNL.

Articolul Klaus Iohannis o Spulberă pe Viorica Dăncilă. ”Avem un Guvern Irațional”. Apel către români apare prima dată în NewsTeam.ro.

No comments