X

Un LIKE contează mult pentru noi

FOTO. Revoltător. Gesturi anti-semite la Sighetul Marmației. Casa Elie Wiesel vandalizată

FOTO. Revoltător. Gesturi anti-semite la Sighetul Marmației. Casa Elie Wiesel vandalizată

Casa memorială ‘Elie Wiesel’ din Sighetul Marmaţiei a fost vandalizată în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe zidurile exterioare ale imobilului fiind scrise mesaje cu caracter antisemit şi insultător.

Autoritățile au luat imediat poziție față de acțiunea anti-semită.

„Noaptea trecută, Casa memorială ‘Elie Wiesel’ din Sighetul Marmaţiei a fost vandalizată, pe zidurile exterioare ale imobilului fiind scrise mesaje cu caracter antisemit şi insultător. Actul grotesc nu este un atac doar la memoria lui Elie Wiesel, ci a tuturor victimelor Holocaustului. Solicităm administratorilor casei memoriale, primăria şi Muzeul Maramureşului, precum şi organelor judiciare şi de anchetă să trateze cu maximum de responsabilitate acest incident de o maximă gravitate. Combaterea antisemitismului şi a negării Holocaustului reprezintă atitudini asumate de preşedinţia, parlamentul şi guvernul României. Memoria lui Elie Wiesel nu merită o asemenea jignire din partea membrilor comunităţii natale”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul INSHR-EW.

Poliția a demarat o anchetă și efectuează investigații pentru a-i descoperi pe făptași. Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Maramureş, în prezent este în desfăşurare o anchetă a poliţiştilor şi se fac cercetări în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală. În zona în care se află imobilul din Sighet există camere de supraveghere, iar imaginile urmează să fie analizate de poliţişti care au deja un cerc de suspecţi.

 

Articolul FOTO. Revoltător. Gesturi anti-semite la Sighetul Marmației. Casa Elie Wiesel vandalizată apare prima dată în NewsTeam.ro.

No comments