X

Un LIKE contează mult pentru noi

Dragnea și Tăriceanu nu se așteptau la asta. Viorica Dăncilă le-a dat lovitura

Dragnea și Tăriceanu nu se așteptau la asta. Viorica Dăncilă le-a dat lovitura

Președinții PSD Liviu Dragnea și cel al ALDE Călin Popescu Tăriceanu au inițiat o lege prin care Casa Regală a României să beneficieze de anumite facilități chiar și după decesul Regeleui Mihai I de România.

Cei doi lideri doreau ca moștenitorii Regelui să primească o sumă anuală de peste 800.000 de euro din fondul de rezervă al Guvernului,dar intenția lor a fost dejucată de premierul Viorica Dăncilă

Dăncilă precizează că instituţia nu poate beneficia nici de finanţare din Fondul de Rezervă, cel puţin anul acesta. Totuşi, premierul a dat aviz pozitiv pentru înfiinţarea noii instituţii, la Palatul Elisabeta, dar fără a avea finațarea cerută.

Proiectul legislativ a venit după ce Dragnea şi Tăriceanu au scos din Parlament proiectul de lege care ar fi permis cedarea către Casa Regală a Palatului Elisabeta, pe o perioadă de 45 de ani.

Noua propunere prevede alocarea anuală de la bugetul de stat a unei sume în lei echivalentă cu 860.000 euro, pentru acoperirea unor cheltuieli curente şi de capital, suma urmând să fie actualizată din oficiu conform cu rata medie anuală a inflaţiei. Pentru anul curent, fondurile necesare organizării şi funcţionării Instituţiei sunt asigurate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Articolul Dragnea și Tăriceanu nu se așteptau la asta. Viorica Dăncilă le-a dat lovitura apare prima dată în NewsTeam.ro.

No comments