X

Un LIKE contează mult pentru noi

VIDEO Viorica Dăncilă, o nouă gafă în Macedonia: A inventat un nou tip de cetățenie, cea ”aromână”


Viorica Dăncilă a fost vineri protagonista unei noi serii de gafe în Macedonia, unde se afla într-o vizită oficială și a încurcat în mod repetat etnia cu cetățenia și invers. La declarația de presă comună cu omologul său de la Skopje, Dăncilă s-a referit la etnicii aromâni din Macedonia cu apelativul ”cetățeni aromâni”.


”Am abordat subiectul comunităților … ăăă… republicii… a cetățenilor macedoni (sic!) în România, dar și a cetățenilor aromâni din Republica Macedonia”, a spus Dăncilă. (Nota redacției: Formularea corectă este etnici aromâni din Republica Macedonia)


Ea a mai spus că în România ”a fost inaugurată Ziua Limbii Macedonene”, referindu-se la promulgarea legii care instituie această sărbătoare în țara noastră.


Viorica Dăncilă s-a referit pe tot parcursul declarației de presă cu apelativul ”cetățeni macedoni”, în loc de ”macedoneni”, iar etnicilor macedoneni care trăiesc în România le-a spus ”cetățeni macedoneni”. (Nota redactii: formularea corectă era cetățeni români de etnie macedoneană)


Nu în ultimul rând, Dăncilă a spus că se află în Macedonia în calitate de ”prim-ministru și de stat”.Diferența dintre cetățenie și etnie este fundamentală: ”cetățenia” reprezintă un raport juridic dintre un om și un stat, calitatea de a fi cetățean al unui stat. În schimb ”etnia” reprezintă legătura lingvistică și culturală care poate exista între cetățeni ai unor state diferite.


VIDEO Gafă impardonabilă făcută de Viorica Dăncilă: A confundat capitala Muntenegrului, Podgorica, unde se afla în vizită, cu Pristina, capitala Kosovo 

No comments