X

Un LIKE contează mult pentru noi

VIDEO Reacția Poliției la dezvăluirea că ONU a modificat acum doi ani Convenția de la Viena: ”Aceste aspecte se vor stabili cu exactitate în cadrul verificărilor efectuate în dosarul penal”

Întrebat în mod repetat dacă știe despre modificarea din urmă cu doi ani a Convenției ONU invocate de Poliția Rutieră pentru a-l sancționa pe șoferul autoturismului cu numărul M..E PSD, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General de Poliție, Georgian Drăgan (foto stânga), a declarat luni într-o conferință de presă că ”aceste aspecte se vor stabili cu exactitate și certitudine în cadrul verificărilor efectuate în cadrul dosarului penal efectuat în această dimineață”.


După ce un ziarist i-a spus că amendamentul a intrat în vigoare acum doi ani, oficialul Poliției Române a spus că acesta ”nu a fost ratificat”. Întrebat apoi dacă invocarea Convenției de la Viena s-ar putea să fie o greșeală, Georgian Drăgan a declarat că ”Nu. O să analizăm toate aspectele, însă colegii mei au făcut toate verificările”.


Reamintim că Poliția rutieră din București a invocat o Convenție ONU din 1968 care stipula la momentul ratificării de către România (1980) că numerele de înmatriculare trebuie să aibă în componență neapărat și cifre. Polițiștii reclamau că utilizarea numărului folosit de mașina înmatriculată în Suedia ar încălca această convenție, dat fiind că e format doar din litere. Numai că această convenție a fost modificată în 2016, iar modificarea permite ca numerele de înmatriculare să poată fi formate doar din litere.


VIDEO Vezi mai jos declarațiile reprezentanților poliției (imagini Pro TV, minutul -3.20)Răsturnare de situație în cazul mașinii ”M..E PSD”: ONU a modificat acum doi ani Convenția ONU invocată de Poliția Rutieră și acum permite numere de înmatriculare formate doar din litere


No comments