X

Un LIKE contează mult pentru noi

Vicepremierul italian spune că linia Lyon-Torino ‘va fi rediscutată în întregime’


Vicepremierul italian Luigi Di Maio, şeful Mişcării Cinci Stele (M5S, antisistem), a reafirmat luni că problema liniei feroviare Lyon-Torino ”va fi rediscutată în întregime”, relatează AFP, potrivit agerpres.


Di Maio, ostil liniei feroviare, se află într-o ofensivă de mai multe zile, la fel şi ministrul său de transporturi, Danilo Toninelli, în timp ce Liga (extrema-dreaptă), a lui Matteo Salvini, aliatul său din guvern, pledează pentru continuarea proiectului.


Citeşte şi: Un tren întreg a fost evacuat în Germania. Călătorii au găsit o substanţă necunoscută


”Am scris în contract (al guvernului, la sfârşitul lui mai) că (linia feroviară) Lyon Torino va fi rediscutată în întregime”, a reamintit luni Di Maio la canalul de televiziune La7. ”Şantierul nu va merge înainte. Ca ministru al dezvoltării, nu voi autoriza niciodată o infrastructură cu poliţia şi cu sârmă ghimpată. Asta nu se face niciodată”, a adăugat el.


Proiectul întâmpină opoziţie în Val de Susa şi în 2011 au izbucnit confruntări între manifestanţi şi poliţişti pe şantier.


Di Maio a subliniat printre altele că ”proiectul Lyon-Torino datează de 30 de ani”. În prezent, ”sistemul de transport de mărfuri este pe cale să se schimbe”, a dat el asigurări.


Vezi şi: Tragedie aviatică în China. Un elicopter s-a prăbuşit la periferia Beijingului – VIDEO


Proiectul Lyon-Torino a divizat deja la sfârşitul lui mai M5S şi Liga, în cursul elaborării programului lor comun, în care ei s-au angajat în cele din urmă ”să suspende lucrările de execuţie” la linia feroviară şi ”să rediscute integral proiectul”.


Şeful guvernului italian Giuseppe Conte nu a luat încă o decizie. În acest context, ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, este aşteptat la Roma miercuri şi joi. El urmează să se întâlnească cu omologul său italian, Giovanni Tria, şi cu alţii.

No comments