X

Un LIKE contează mult pentru noi

SURSE – Oamenii lui Tăriceanu joacă la dublu: primele semne serioase ale unei rupturi în coaliție

PSD și ALDE au trecut Codul Penal prin Parlament, dar în spatele acestui ”succes” se ascund relațiile tensionate din cadrul coaliției de guvernare.

Citește și: Programul care a provocat deranj mare în Sistem: ‘ochiul din perete’ care supraveghează peștii cei mari

În discursul public, Tăriceanu și-a asumat susținerea alături de PSD a Codului Penal. În spatele ușilor închise, sursele noastre ne-au precizat că Tăriceanu a avut discuții cu oficialii europeni ai ALDE, cei care i-au cerut să nu se asocieze cu astfel de inițiative controversate, asta dacă dorește să candideze la alegerile prezidențiale și să aibă trecere în rândul liderilor europeni.

Călin Popescu Tăriceanu a procedat întocmai și a lipsit de la votul din Senat pe Codul Penal. De asemenea, un alt lider foarte important al ALDE, Varujan Vosganian, a lipsit la votul din Camera Deputaților.

Oficial, Vosganian a fost plecat într-o delegație externă, însă, neoficial, mai mulți parlamentari și-au anulat deplasările pentru a fi prezenți la acest vot extrem de important.

Absența lui Vosganian s-a simțit, dat fiind faptul că modificările la Codul Penal au trecut la mustață, la doar două voturi, asta cu ajutorul minorităților naționale.

Votul de la Codul Penal prezintă primele fisuri în coaliție și ne arată că Tăriceanu este dispus chiar să renunțe la alianța cu PSD, dacă asta îi va garanta șanse crescute de a intra în turul II la alegerile prezidențiale.

No comments

loading...