X

Un LIKE contează mult pentru noi

Spania şi Portugalia vor prelua fiecare câte 50 de migranţi din cei 450 aflaţi în apele italiene

ansaŞeful guvernului italian, Giuseppe Conte, a anunţat duminică seara că Spania şi Portugalia vor prelua fiecare câte 50 de migranţi din cei 450 aflaţi în apele italiene, urmând exemplul Franţei, Maltei şi Germaniei, transmite AFP, conform agerpres.


„Spania şi Portugalia vor prelua fiecare 50 de migranţi, cum au făcut deja Franţa, Germania şi Malta”, a scris Conte, pe contul său de Twitter.Anche la Spagna e il Portogallo prenderanno 50 migranti ciascuno, come già hanno fatto Francia, Germania e Malta.


— GiuseppeConte (@GiuseppeConteIT) July 15, 2018Citește și : Trump: Rusia, Uniunea Europeană şi China sunt „inamicii” SUA


Anterior, în cursul zilei de duminică, Germania a precizat că a acceptat solicitarea Italiei de a prelua 50 din cei 450 de migranţi.


„Aceasta reprezintă solidaritatea şi responsabilitatea pe care le-am cerut mereu Europei şi care acum, după rezultatele obţinute la ultimul consiliu european, încep să devină realitate”, a reacţionat Conte, după anunţul Berlinului.


„Să continuăm pe acest drum, cu fermitate şi respect pentru drepturile omului”, a încheiat premierul italian.


Sâmbătă, Franţa şi Malta au anunţat că acceptă să preia fiecare 50 de migranţi.


O ambarcaţiune de lemn cu 450 de migranţi la bord plecaţi din Libia a fost reperată vineri în zori în apele internaţionale, în zona de intervenţie malteză.


Printr-o serie de mesaje, e-mailuri şi convorbiri telefonice între autorităţile celor două ţări, Roma a încercat să plaseze Maltei responsabilitatea în cazul acestor migranţi.


Malta a replicat afirmând că ambarcaţiunea era mai aproape de insula italiană Lampedusa decât de teritoriul său şi subliniind că migranţii nu doreau ajutor maltez, ci continuarea călătoriei lor spre Italia.


Citește și : Trump laudă forţa Twitter de a lupta împotriva ‘ştirilor false’


De sâmbătă dimineaţa, cele două nave militare, pe care migranţii au fost transbordaţi, sunt aproape de coasta Siciliei în aşteptarea unei soluţii finale care ar putea fi găsită curând după acordul celor cinci ţări de a prelua 250 de migranţi.


Circa 30 de persoane în total, în principal femei şi copii, au fost deja debarcate pentru motive medicale. Conform unor surse apropiate premierului Conte, citate de agenţia AGI, acesta ar fi decis să autorizeze debarcarea tuturor femeilor şi copiilor de la bordul celor două nave.

No comments