X

Un LIKE contează mult pentru noi

Semnal de ALARMĂ tras de un magistrat din DNA: Creșterea calității actelor efectate de procuror și îmbunătățirea controlului de legalitate, printre obiective


Procurorul Elena Grecu, candidat la conducerea DNA, susține, în proiectul de management, că unul dintre obiectivele pe care le-ar fi avut din funcția de șef al DNA este legat de creșterea calității actelor făcute de procuror. Magistratul spune că instabilitatea legislativă este unul dintre riscurile cu care se confruntă structura.


La capitolul riscuri, magistratul vorbește, printre altele, de „amplificarea sistemului de insecuritate și nesiguranță profesională , datorită instabilități legislative și propunerilor de claridicare a statutului procurorilor”.


În ceea ce privește obiectivele la conducerea DNA, Grecu menționează „îmbunătățirea activității de urmărire penală și creșterea calității actelor efectuate de procuror concretizată în reducerea numărului de achitări, restituiri , creșterea operativității în dosarele de urmărire penală , garantarea respectării drepturilor procesuale ale părților” și „creșterea calității controlului de legalitate și temeinicie al actelor de inculpare”.


Ministrul Justitiei a respins, vineri, toate cele patru candidaturi la sefia DNA, procedura fiind reluata.

No comments