X

Un LIKE contează mult pentru noi

REVOLTĂ în fața sediului Brigăzii Rutiere - Românii care s-au adunat în apărarea lui Răzvan Ștefănescu reclamă abuzuri


Câteva zeci de persoane se află, luni, în fața Brigăzii Rutiere din București, pentru a protesta față de măsura polițiștilor de a-i suspenda permisul și ridica plăcuțele șoferului mașinii cu numerele „M…IEPSD”. Protestatarii spun că s-a întrecut măsura și cer demisia lui Carmen Dan.


„Sunt aici să susțin proprietarul cu numărul de înmatriculare M…IEPSD este un număr de înmatriculare foarte legal și nu numai în Suedia. ci în toată UE. Ceea ce invocă Poliția Română este un abuz absolut, nu respectă legea europeană și respectiva persoană are liber să se plimbe cu masina pe unde vrea. Ce se întamplă dacă scria pe număr LOVEPSD, pentru că și LOVEPSD e alcătuit doar din litere, acesta fiind motivul pentru care numărul ar fi ilegal. Motiv fals. Sunt extrem de dezamăgiră de Poliția Română. Eu sunt polițistă într-o țară europeană și îmi crapă obrazul de rușine pentru asemenea măsuri”, a declarat Anca Cernea, conform Mediafax.


Un alt protestatar a subliniat că ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să-și dea demisia.


„Protestăm față de abuzul pe care l-a făcut Ministerul de Interne în frunte cu Carmen Dan. Este întrecută măsura legii și ca atare cerem demisia lui Carmen Dan împreună cu subalternii”, a spus alt protestatar.


Citește și: Răzvan Ștefănescu, șoferul care a împărțit România în două tabere, RUPE TĂCEREA – De ce a plecat din țară


„Suntem alături de el și vrem să își primească, dacă se poate, înapoi plăcuțele. Nu a făcut nimic, nu a încălcat nicio lege. A avut o idee. O să rezolve justiția, aceasta este calea. Nu vrem să ne guverneze hoții și incompetenții”, a mai declarat alt protestatar.


„Nu este o decizie, se fac niste verificări firești în vederea stabilirii cu exactitate a posibilității utilizării acelor numere preferențiale pe teritoriul României. (…) Ceilalti polițiști, din primele verificări făcute au stabilit că numărul corespunde seriei șasiu și certificatului de înmatriculare al autoturismului. Există o interpretare în raport cu prevederile convenției pe care și Romania și Suedia le-a ratificat în sensul în care numerele de înmatriculare trebuie să conțină atât litere, cât si cifre. Politiștii fac niște verificări, verifică o bază de date, apoi stabilesc măsuri”, a declarat Cosmin Andreica, reprezentantul sindicatului Europol.


Brigada Rutieră a transmis, luni, că a fost întocmit dosar penal pe numele lui Răzvan Ștefănescu, românul care conduce mașina M…E PSD, pe motiv că automobilul nu are drept de circulație în țară cu acele plăcuțe, iar Biroul Interpol Stockholm a anunțat că numerele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.


Citește și: Sorina Matei face praf USR și SRI: ‘Nici nu ştii care sunt mai ticăloşi. Ăştia ai USR din Palament sau mafioţii SRI’


„Astăzi, în jurul orei 06.00, un echipaj de poliție al Brigăzii Rutiere din cadrul D.G.P.M.B., aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza sectorului 3, a depistat în trafic un autoturism, înmatriculat în Suedia, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani. Conducătorul auto a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea declanșării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situației juridice în ceea ce privește regimul de înmatriculare și circulație și a vehiculului pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România”, faptă prev. și ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal”, se arată în comunicatul Brigăzii Ruriere.


În continuare, polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru stabilirea situației și a regimului de circulație internațională pe teritoriul statelor Uniunii Europene, mai precizează sursa citată.


Răzvan Ștefănescu, posesorul autoturismului cu numărul M…EPSD, a declarat că polițiștii i-au luat luni plăcuțele și i-au suspendat permisul, dar cataloghează gestul ca fiind o hărțuire.

No comments