X

Un LIKE contează mult pentru noi

Reacţiile din presa internaţionlă fată de revocarea Laurei Codruța Kovesi

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre decizia președintelui României, Klaus Iohannis, de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi de la conducerea DNA.

„Șefa agenției anticorupție din România, demisă din funcție”, titrează agenţia germană Dpa.

„Laura Kovesi, șefa agenției anticorupție (DNA) din România, a fost demisă din funcție de către președintele Klaus Iohannis, la presiunea guvernului și a curții superioare a țării”, afirmă jurnaliștii germani ,potrivit stiripesurse.

„Presiunea asupra lui Kovesi, recunoscută la nivel internațional drept un factor-cheie în lupta țării împotriva corupției larg răspândite, a fost însoțită de recenta diminuare a puterii procurorilor anticorupție și de eforturile de protejare a politicienilor de anchete”, mai comentează Dpa.

„Președintele României a semnat decretul de demitere al șefei anticorupției”, a scris agenţia Reuters

Presa britanica amintește că Laura Codruţa Kovesi a condus DNA începând din 2013, și „sub conducerea sa, rata de condamnare a crescut drastic într-unul dintre cele mai corupte state din Uniunea Europeană, câștigând laude de la Bruxelles”.

Și publicația EU Observer relatează despre acest subiect, notând că „Guvernul a fost criticat de UE și de Consiliul Europei pentru reforma în sistemul judiciar, sporind controlul politic asupra procurorilor și judecătorilor”.

Citeşte şi : Laura Codruța Kovesi mesaj de forță pentru români. ”Corupția poate fi învinsă”


span{width:460px !important}
iframe{margin:0
!important}.fb_edge_comment_widget{display:none !important}

No comments

loading...