X

Un LIKE contează mult pentru noi

Reacția Opoziției la respingerea de către Tudorel Toader a tuturor candidaților pentru șefia DNA. PNL: Toader transmite mesajul ”Justiția sunt eu”


PNL critică respingerea de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, a tuturor celor patru candidați pentru șefia DNA, spunând că acest lucru arată abordarea politică în acest proces, în slujba PSD-ALDE, de sfidare a sistemului judiciar.


”Este inadmisibil ca dintre cei patru candidați care și-au manifestat dorința de a ocupa această poziție Tudorel Toader să decidă să nu facă nicio nominalizare. Îi solicităm ministrului Justiției să dea explicații publice și să prezinte criteriile care au stat la baza deciziei de respingere a tuturor candidaților. Este greu de înțeles cum niciunul dintre candidați nu a întrunit condițiile pentru a fi desemnat pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL.


”Ne întrebăm dacă nu cumva Tudorel Toader așteaptă candidatura unuia dintre cavalerii apocalipsei justiției din România, în persoana lui Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae sau Florin Iordache, și aplicarea principiului sovietic potrivit căruia <<reluăm procedura până iese cum vrem noi>>”, mai precizează liberalii.


Tudorel Toader a refuzat vineri toate cele patru candidaturi la șefia DNA, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției și va relua procedura de selecție pentru un rocuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. Ca rezultat, Anca Jurma rămâne șef interimar al instituției.


Motivul invocat de ministrul Justiției pentru refuzul de a-l nominaliza pe vreunul dintre cei patru candidați este faptul că ”nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanțelor manageriale”.


Lider PSD, finanțat direct de guvernul Ungariei pentru o afacere în agricultură. Vasile Gliga fusese condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că și-a angajat soția la Parlament


No comments