X

Un LIKE contează mult pentru noi

Ponta: Viktor Orban știe că omologii săi de la București îl văd azi ca pe un model și sunt dispuși să vândă pentru bani tot ce s-a obținut într-o sută de ani


”Dacă România ar avea azi conducători care să inspire respect, cu siguranță că Viktor Orban nu și-ar permite să ne jignească la noi acasă-știe însă că omologii săi de la București îl văd azi că pe un model și că sunt dispuși să vândă pentru bani și interes personal tot ceea ce s-a obținut într-o sută de ani!”, scrie fostul premier Victor Ponta într-o postare pe Facebook.


Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară “Tusvanyos” de la Băile Tuşnad, că pentru maghiari Centenarul Marii Uniri nu reprezintă “un moment festiv”, trasmite Agerpres.


“Acum o sută de ani, România a intrat în epoca modernă. (…) Înţelegem că, din punctul lor de vedere, este un moment festiv, dar să înţeleagă şi ei că pentru noi nu e un moment festiv”, a afirmat, potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori, Viktor Orban, adăugând că “de o sută de ani România modernă nu ştie ce să facă cu cei peste un milion de maghiari care trăiesc aici”.


“Pentru români Centenarul Marii Uniri este un moment festiv / un an de mândrie și bucurie / iar Premierul Viktor Orban ar fi trebuit să tacă ( dacă nu putea să se exprime respectuos și politicos)-dar și un moment în care trebuie să vedem diferența uriașa între liderii politici naționali pe care poporul român îi avea în 1918 și gașca de hoți analfabeți care ne conduce în 2018!”, a mai scris Ponta pe Facebook.


Mediafax.ro a dezvăluit vineri că liderul PSD Mureș, Vasile Gliga, este unul dintre beneficiarii de fonduri date de guvernul Viktor Orban pentru maghiarii din România. Guvernul Ungariei – printr-o fundație – a semnat în luna februarie un proiect de finanțare pentru Vasile Gliga, aflat printre alții 500 de beneficiari din județul Mureș.


Întrebat de Mediafax.ro care este destinația banilor primiți de la Budapesta, Vasile Gliga a refuzat să răspundă. El nu a negat primirea finanțării, dar când a fost întrebat de reporter ce sumă a primit, a închis telefonul și a refuzat să mai răspundă ulterior la apeluri.


Finanțarea primită de un lider PSD de la guvernul Ungariei vine pe fondul unei politici susținute a guvernului Viktor Orban de a investi în comunitatea maghiară din România, oferind subvenții masive pe plan economic, cultural, social și religios. Autoritățile române sunt pasive în fața ofensivei diplomatice și economice a Budapestei în relația cu Bucureștiul după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus în repetate rânduri că are o relație bună cu premierul Viktor Orban.


Gliga ar fi primit de la guvernul Viktor Orban o finanțare de 12.000 de euro, potrivit surselor citate. Banii dați de Budapesta au ca destinație fie achiționarea de utilaje agricole sau animale de prăsilă, fie întabularea terenurilor agricole în cartea funciară, dar nu e clar pe care dintre cele două direcții s-a înscris proiectul liderului PSD.


Este pentru prima oară când un important lider PSD primește finanțare de la guvernul maghiar, în ciuda liniei ideologice a social-democraților, care denunță permanent amestecul puterilor străine în România.


Premierul Ungariei, Viktor Orban, prezent în România: Pentru noi, Centenarul Marii Uniri nu e un moment festiv


No comments