X

Un LIKE contează mult pentru noi

PNL a stabilit: Cum şi când vor fi stabiliţi candidaţii pentru alagerile europarlamentare

Biroul Executiv al PNL a decis în şedinţa de luni, 30 iulie, modalitatea în care va fi întocmită lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. Înscrierile în competiţia internă se face până pe 1 septembrie, candidaturile urmând să fie depuse la Secretariatul General.


Dosarul de candidatură va cuprinde un CV profesional, un CV politic şi un proiect pentru activitatea în Parlamentul European.


Vezi și: Capcanele din magazinele de haine: 9 lucruri pe care vânzătoarele nu ți le vor spune


Pentru a putea candida pe listele PNL, membrii PNL trebuie să reprezinte o euroregiune de dezvoltare şi să beneficieze de sprijinul a jumătate plus unul dintre filialele din regiunea de dezvoltare.


Primul loc pe lista de candidaţi va fi decis de Biroul Executiv, la propunerea preşedintelui PNL.


În cadrul listei de candidati ai PNL pentru alegerile europarlamentare, fiecare regiune de dezvoltare va avea câte 4 candidaţi plus unul supleant.


Cele 8 regiuni de dezvoltare vor fi ierarhizate în funcţie de rezultatul la alegerile locale şi parlamentare şi de sondajul de opinie efectuat de partid.


Votul va fi acordat de fiecare filială care face parte din regiunea de dezvoltare de către CDJ.


Ierarhia candidaţilor pe listă va fi stabilită în funcţie de apartenenţa candidaţilor la o euroregiune, pentru respectarea reprezentativităţii echilibrului la euroregiuni şi de punctajul dobândit de fiecare candidat.


Vezi și: Semnal de alarmă al cercetătorilor americani: Cum îţi afectează hipertensiunea creierul


Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt: experienţa politică, experienţa administrativă şi profesională, experienţa în relaţii internaţionale, calitatea proiectului depus.


Evaluarea candidaturilor se va face de către BEX în baza unui punctaj aferent fiecărui criteriu.


Forma finală a listei de candidaţi va fi votată cel mai târziu în data de 1 noiembrie de către Biroul Politic Naţional, conform prevederilr statutare, la propunerea BEX.


content-image


content-image

No comments