X

Un LIKE contează mult pentru noi

Plângeri penale pentru Kovesi, Horodniceanu și Morar: au dat prea multe concedii subalternilor

Conform unei adrese trimise de procurorul general Augustin Lazăr la CSM începând cu anul 2008, prin ordinul lui Daniel Morar, DNA a acordat un concediu suplimentar de odihnă de 5 zile funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul DNA.


Conform unei adrese trimise de procurorul general Augustin Lazăr la CSM începând cu anul 2008, prin ordinul lui Daniel Morar, DNA a acordat un concediu suplimentar de odihnă de 5 zile funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul DNA. Apoi, din 2017, Laurei Codruţa Kovesi, a anulat Ordinul lui Morar, iar în loc de 5 zile libere au fost acordate pentru aceste categorii profesionale câte 10 zile lucrătoare de concediu de odihnă suplimentar.


La rândul sau, DIICOT a acordat zile libere, pe lângă cele prevăzute în lege, încă din 2017. Mai exact, prin ordinul 918 din 3 noiembrie 2017, șeful DIICOT Daniel Horordiceanu a acordat funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul Direcției câte 3 zile lucrătoare de concediu de odihnă suplimentar.


Ulterior, prin ordinul 307 din 3 iulie 2018, Horodniceanu a decis că toți procurorii, personalul de specialitate juridică asimilat magistraților, personalul de specialitate, personalul conex, ofițerilor și agenții de poliție judiciară, funcționarii publici și personalul contractual din cadrul DIICOT, să beneficieze de încă 7 zile de concediu de odihnă suplimentar.


Surse judiciare susțin că Florin Ghiulbenghian, președintele Fundației EurHONEST, a depus plângere penală la Parchetul general pe numele Laurei Codruța Kovesi, Daniel Morar și Daniel Horodniceanu pentru încălcarea legii privind acordarea zilelor de concediu.


 
spanwidth:460px !important

iframemargin:0

!important.fb_edge_comment_widgetdisplay:none !important

No comments