X

Un LIKE contează mult pentru noi

O nouă cerere de recuzare a procurorului care instrumentează dosarul lui Lucian Onea. Solicitarea a fost făcută de Mircea Negulescu


Procurorul Mircea Negulescu a făcut, vineri, o cerere de recuzare a procurorului de caz, Elena Iordache, potrivit unor surse judiciare.


Procurorul șef al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică, Romulus Varga, este cel care va decide dacă admite solicitarea lui Negulescu.


Anterior, fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a formulat o cerere similară care a fost respinsă. Decizia a fost semnată de adjunctul șefului de secție, întrucât Romulus Varga s-a abținut în a lua o decizie în acest caz,


Onea menționa în cerere legături între investigarea lui și decizia de achitare a lui Sebastian Ghiță într-o cauză investigată de procurorii DNA Ploiești, potrivit surselor menționate.


Lucian Onea și Mircea Negulescu au fost pus, vineri, sub control judiciar în dosarul în care sunt acuzați de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă. Cei doi magistrați au interdicția de a profesa. Lucian Onea va contesta decizia in instanță.


„În fapt, procurorii au reținut că, în anul 2015, inculpaţii procurori Onea Lucian (procuror şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti) şi Negulescu Mircea (la data faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curte de Apel Ploieşti) au determinat prin constrângere un martor (ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti”, transmite Parchetul General.


 

No comments