X

Un LIKE contează mult pentru noi

”Muie PSD” cât toată Europa! Poliția a secretizat documentul suedez! Se bâlbâie explicațiiile cu plăcuțele de înmatriculare

Cu două săptămânii în urmă, un cetățean roman stabilit în Suedia a intrat în România cu mașina proprietate personală. Plăcuțele


Cu două săptămânii în urmă, un cetățean roman stabilit în Suedia a intrat în România cu mașina proprietate personală. Plăcuțele de înmatriculare persoanlizate, ”MUIE PSD” au fost emise legal de Suedia. Omul a intrat în țara natală cu aceste plăcuțe și a primit la vamă rovignetă pe numerele cu pricina. Acum, același stat român care i-a luat taxă pentru intrare cu plăcuțele buclucașe, i-a făcut dosar penal: nu avea voie să intre cu ele!


Cu două săptămânii în urmă, un cetățean roman stabilit în Suedia a intrat în România cu mașina proprietate personală. Plăcuțele


Răzvan Ștefănescu a intrat fără probleme în România cu mașina care avea plăcuțe de înmatriculare ”MUIE PSD”. A primit rovignetă și a plătit taxa de intrare. Totul era în regulă, plăcuțele erau înmatriculate în Suedia. Unii au spus că i s-a făcut chiar cinste de către vameși – lucru mai puțin credibil.


În fine, după două săptămâni, Poliția l-a oprit, i-a luat plăcuțele, permisul (este șofer profesionist) și i-au întocmit dosar penal pe motiv că avea plăcuțe ilegale.


La puțin timp, apare un comunicat oficial al Ambasadei Suediei care spunea că plăcuțele sunt valabile în Europa.


Ba, nu, arată imediat un comunicat al Poliției Române, numerele de înmatriculare nu conțin și cifre, cum spune art. 35-36 al Convenției de la Viena. Iar ”MUIE PSD„ nu coține și cifre, adică… de câte ori: 3, 4, 5?


În fine, Poliția Română a spus că a primit un document de la Autoritatea Rutieră Suedeză conform căruia acele numere nu pot circula decât în Suedia. La conferința de presă de astăzi însă, lovitură de teatru: jurnaliștii au cerut acest document! Răspunsul reprezentanților Poliției Române: este un document secretizat!


În fapt, menționăm că nicăirei în Europa nu ești oprit pe motiv de numere de înmatriculare persoanlizate. Este pentru prima data când se întâmplă acest lucru, în România, pe motiv de: ”MUIE PSD”.


 
spanwidth:460px !important

iframemargin:0

!important.fb_edge_comment_widgetdisplay:none !important

No comments