X

Un LIKE contează mult pentru noi

Ludovic Orban, mutare în forță împotriva ”blatiștilor” din partid: A impus modificarea statutului astfel încât schimbarea liderilor de organizații va fi aproape o formalitate


Liderii PNL reuniți luni în ședința Biroului Executiv al partidului au aprobat, la propunerea lui Ludovic Orban, modificarea statutului formațiunii, astfel încât liderii organizațiilor județene vor putea fi demiși cu jumătate plus unu din numărul membrilor Biroului Politic Național, față de majoritatea de două treimi în prezent, au declarat surse liberale pentru Mediafax.ro.


Decizia a fost luată cu 26 de voturi pentru, 5 împotrivă și 3 abțineri. Printre liderii PNL care au votat împotrivă sunt chiar contestatarii lui Orban, unii dintre ei fiind pe lista celor care vor fi demiși de la șefia filialelor județene pe care le conduc. Astfel, s-au opus modificării Cristian Bușoi (lider PNL București), Iulian Dumitrescu (lider PNL Prahova), Cristian Buican (lider PNL Vâlcea) și Virgil Popescu (lider PNL Mehedinți).


Modificarea statutului trebuie aprobată și de Biroul Politic Național al PNL (a cărui ședință este în desfășurare la ora transmiterii acestei știri), iar apoi votată în cadrul Consiliului Național de sâmbătă, 4 august.


Mutarea lui Orban are loc în contextul frământărilor din interiorul partidului de dinaintea stabilirii listelor de candidați pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.


În ultimele săptămâni mai mulți lideri de organizații județene ale PNL l-au criticat pe Ludovic Orban, mai ales după ce acesta a depus plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, și el parte a taberei contestatarilor lui Orban, a solicitat săptămâna trecută chiar organizarea unui congres extraordinar pentru a decide dacă actuala conducere mai are sau nu susținere.


(Foto: Inquam Photos / George Călin)


Investigație ”Să fie lumină”: Un american a fondat la Cluj o sectă ai cărei adepți i-au dat orbește ascultare vreme de zece ani. Pastorul le spunea când să-și dea demisia de la slujbă sau le interzicea să meargă la școală


No comments