X

Un LIKE contează mult pentru noi

Ludovic Orban mișcare de ultimă oră. Vrea să schimbe legea. E vizată Viorica Dăncilă

Ludovic Orban mișcare de ultimă oră. Vrea să schimbe legea.E vizată Viorica Dăncilă

Ludovic Orban mișcare de ultimă oră. Vrea să schimbe legea.E vizată Viorica Dăncilă


Preşedintele PNL, Ludovic Orban, vrea ca judecătorii Curții Constituționale să poată exercita controlul constituţional anterior intrări în vigoare a unei Ordonanţe de Urgenţă.


În acest sens, liderul liberal a primit mandat de la colegii săi de partid să lucreze la o lege care să schimbe actualul act normativ de funcționare a Curții Constituționale.


“Am dat mandat Comisia juridice a PNL să iniţieze un proiect de lege de modificare a legii de organizare şi funcţionare a CCR. Încercăm, în haina destul de strâmtă care este conferită de Constituţie, să găsim posibilitatea de a da răspuns unor probleme care există în sistemul constituţional românesc. De exemplu, posibilitatea exercitrăii controlului constituţional anterior intrării în vigoare pentru OUG, care au caracter de lege şi care la ora actuală, în prevederile constituţionale nu au procedură aparte prin care să se verifice constituţionalitatea lor înainte de intrarea în vigoare. Considerăm că au apărut nişte interpretări în ceea ce priveşte sesizările preşedintelui care trebuie clarificate prin intermediul legii de organizare şi funcţionare a CCR. Cred că trebuie făcută o delimitare mai clară a competenţei CCR, inclusiv în ceea ce priveşte judecarea conflictelor juridice de natură constituţională. Noi considerăm că în cadrul constituţionala actual se pot introduce prevederi care să permită controlul constituţional perfect legitim pentru o societate democratică, chiar mai necesar decât în cazul legilor adoptate de Parlament”, a anunţat Ludovic Orban.
Acum, cel care legalitatea unei Ordonanţe de Urgenţă emisă de Guvern este Avocatul Poporului.spanwidth:460px !important
iframemargin:0
!important.fb_edge_comment_widgetdisplay:none !important

No comments