X

Un LIKE contează mult pentru noi

Ludovic Orban laudă demiterea lui Kovesi: 'România putea fi expusă riscului unor evenimente care să creeze tulburări sociale'

Orban, despre decizia lui Iohannis de revocare a şefei DNA: Dacă nu ar fi pus în practică decizia CCR, România putea fi expusă riscului unor evenimente care să creeze tulburări sociale

Liderul PNL, Ludovic Orban, a susţinut luni că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA a fost o acţiune analizată, afirmând că Iohannis a ales interesul României în defavoarea interesului personal. Orban a mai spus că, dacă nu ar fi revocat-o pe Kovesi, risca să produc evenimente care să „creeze tulburări sociale”, scrie News.ro.

“PNL a luat act de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a pune în practică decizia CCR. Suntem convinşi că în spatele acestei decizii preşedintele a analizat situaţia şi a avut motive puternice pentru a lua această decizie. Din punctul nostru de vedere, preşedintele a ales între interesul personal şi interesul României, a ales interesul României, pentru că în cazul în care nu ar fi pus în practică decizia CCR, România putea fi expusă riscului declanşării unor evenimente care să creeze tulburări sociale, care să separe societatea (…)”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Cristian Borcea s-a îmbogățit în pușcărie! Făcea afaceri până și cu conducerea penitenciarului unde era închis

Orban a mai susţinut că preşedintele a fost, este şi va fi un luptător împotriva corupţiei, iar PNL va lupta în continuare cu “clanul Dragnea”.

“Klaus Iohannis a fost, este şi va fi un susţinător al luptei împotriva corupţiei, al independenţei justiţiei, al democraţiei, al traiectoriei euroatlantice a României şi a susţinerii drepturilor şi libertăţilor fundamentela ale cetăţenilor români corecţi, cinstiţi, oneşti, care respectă legea. (…) PNL va continua lupta cu clanul Dragnea, cu majoritatea guvernamentală actuală, care vrea să îngroape România. (…) PNL se va bate pentru menţinerea fermă a României în familia naţiunilor dezvoltate, va milita ferm pentru menţinerea angajamentelor nostre ca stat al UE, NATO şi pentru punerea în pratică a Parteneriatului Strategic cu SUA”, a adăugat liderul PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

No comments

loading...
loading...