X

Un LIKE contează mult pentru noi

Lovitură cruntă pentru Dan Diaconescu. Judecătorii au luat decizia

Lovitură cruntă pentru Dan Diaconescu. Judecătorii au luat decizia

Lovitură cruntă pentru Dan Diaconescu. Judecătorii au luat decizia

După ce a stat mai bine de doi ani în închisoare pentru fapte de corupție, fostul președinte fondator al PP-DD Dan Diaconescu mai primește o lovitură din partea magistraților.

În urmă cu câteva zile, magistrații de la Curtea de Apel București au publicat motivarea deciziei în dosarul în care BRD le-a chemat în instanță pe Emilia Bățău, soția fostului patron de la OTV Dan Diaconescu, și Diana Voiculescu,  fost director de programe al OTV, persoană foarte apropiată de Dan Diaconescu, cu care realizatorul TV a colaborat la postul pe care îl conducea și cu care se sfătuia în materie de afaceri.

Banca le-a acuzat pe cele două femei de o tranzacție falsă, un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil, prin care Diana Voiculescu îi ceda un apartament Emiliei Bățău, soția lui Dan Diaconescu. Din  documentele depuse la dosar ar fi ieșit la iveală faptul că Dan Diaconescu ar fi înstrăinat el însuși 11 imobile către soția sa, către socrii lui și către alți apropiați, printre care și părinții Dianei Voiculescu.

„De asemenea, în aceeași perioadă celălalt codebitor, respectiv Diaconescu Cristian Dan a înstrăinat o mare parte din bunurile aflate în patrimoniul său, dovedind astfel conivența frauduloasă avută cu pârâta Diana Voiculescu, după cum urmează: la data de 28 iunie 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în București, __________________________. 14, parter, ____________________ F_____ pentru pretinsa sumă de 40.000 euro; la data de 5 iulie 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în București, __________________________. 4A, către F_______ F_____ pentru pretinsa sumă de 40.000 euro; la data de 1 iulie 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în București, __________________________. 14, parter, ____________________ F_____ pentru pretinsa sumă de 40.000 euro; la data de 12 august 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în București, ______________________, către V_________ T_____ și V_________ G_________ (părinții pârâtei Diana Voiculescu) pentru pretinsa sumă de 436.775 euro; la data de 12 august 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în București, ___________________________, nr. 21, către Bățău M_____ și Bățău E____ (părinții pârâtei Bățău Emilia) pentru pretinsa sumă de 997.070 euro; la data de 5 iulie 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în Snagov, __________________, către F_______ F_____ pentru pretinsa sumă de 16.000 euro; la data de 11 iulie 2013 D__ D_________ a înstrăinat un imobil aflat în București, __________________________. 3A, către F_______ F_____ pentru pretinsa sumă de 76.000 euro; la data de 5 iulie 2013 D__ D_________ a înstrăinat un imobil aflat în București, _____________________, nr. 2, _____________________________________ F_____ pentru pretinsa sumă de 45.000 euro; la data de 28 iunie 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în București, _________________, nr. 24, ____________________ F_____ pentru pretinsa sumă de 15.500 euro; la data de 3 iulie 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în S_____, ______________________ 27, către F_______ F_____ pentru pretinsa sumă de 48.600 euro. Or, pârâta Bățău Emilia este soția lui Dan Diaconescu, aspect care demonstrează că scopul urmărit în cadrul tuturor acestor înstrăinări, inclusiv în cea care formează obiectul prezentei cereri, a fost unul fraudulos, respectiv sustragerea bunurilor de la executarea silită și fraudarea intereselor creditorului urmăritor, respectiv reclamanta”, se arată în documentele magistraților, conform cancan.ro.

Din câte se pare, instituția bancară a reușit să demonstreze că toate aceste tranzacții imobiliare aveau ca scop nereturnarea creditului de 5 milioane de euro pe care societatea S.C. Oglinda Press S.R.L. , controlată de Dan Diaconescu și al cărei administrator era Diana Voiculescu, îl contractase de la bancă.

„La data de 14 septembrie 2009 între S.C. Oglinda Press S.R.L. în calitate de împrumutat, S.C. Oglinda Television S.R.L. în calitate de co-debitor, S.C. Ocram Televiziune S.R.L. în calitate de co-debitor, pe de o parte, și BRD – Groupe Société Générale S.A. prin Sucursala Unirea în calitate de împrumutător, pe de altă parte, s-a încheiat Contractul de credit… având ca obiect acordarea de către împrumutător împrumutatului a unui credit de investiții în cuantum de 5.000.000 euro”, se mai arată în decizia magistraților.

Dan Diaconescu, eliberat din închisoare în noiembrie 2017

Dan Diaconescu a fost eliberat la sfârșitul lui noiembrie 2017 din închisoare. Fostul patron al OTV-ului fusese condamnat definitiv în 2015 la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru șantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

„Dacă vreţi să ştiţi cum e în puşcărie, faceţi-vă televiziuni de succes şi partid de succes şi imediat o să intraţi. Acum trebuie să ştiţi că la fel de prodigioasă cum a fost activitatea dumneavoastră în prezent, poate fi la fel de infracţională fiindcă avem de-a face cu o lege dată în România, o sentinţă prin care timp de 10 ani şi jumătate nu am voie să iau legătura cu cei un milion şi jumătate de prieteni ai mei, cei care ne-au votat la un moment dat. Este o interdicţie foarte, foarte mare. De la moartea lui Kennedy cred că nu s-a mai impus atâta tăcere. Nu ştiu de ce le-o fi atâta frică de mine. Mă numesc Dan Diaconescu, sunt un copil venit din Caracal, nu cunoşteam pe nimeni şi totuşi, de 20 de ani încoace, adversarii mei se sperie foarte, foarte tare de mine”, declara, la ieşirea din penitenciar, Dan Diaconescu.

span{width:460px !important}
iframe{margin:0
!important}.fb_edge_comment_widget{display:none !important}

No comments

loading...