X

Un LIKE contează mult pentru noi

Legea privind statutul magistraților. Senatul a respins cererea de reexaminare a preşedintelui

Inquam Photos/ Octav Ganea

proteste in Senat

Plenul Senatului a respins marţi cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis pe modificările la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

UPDATE 14:20 Plenul Senatului a respins cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis pe modificările la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor cu 75 voturi ”pentru” respingerea reexaminării și 20 ”împotrivă”.

PNL a anunțat în plenul Senatului că va sesiza CCR. 

Amendamentele formulate de parlamentarii USR şi susţinute de liberali au fost respinse în comisie, pe motiv că sunt propunerile din cererea de reexaminare a preşedintelui Iohannis, respinse deja în plenul Camerei Deputaţilor, însă iniţiatorii au spus că le vor prezenta şi în plenul Senatului.

În şedinţa de luni, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea de reexaminare în cauză, fiind înregistrate 173 de voturi „pentru”, 61 „împotrivă” şi o abţinere.

Citește și

Politicienii celebri trimiși de DNA în fața instanței, în timpul mandatului lui Kovesi

Preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea, a precizat că o mare parte dintre punctele cererii de reexaminare vizează aspecte ce ţin de constituţionalitate, „deci aceste aspecte nu pot să facă parte dintr-o cerere de reexaminare, ci dintr-o sesizare la Curtea Constituţională”.

Deputatul PNL Gabriel Andronache a arătat că liberalii vor susţine cererea de reexaminare trimisă de preşedinte.

„Chestiunile reclamate de preşedinte în cererea de reexaminare ţin de oportunitate. Pe cale de consecinţă, pot face obiectul reexaminării. În opinia noastră, această solicitare de reexaminare este admisibilă, de aceea noi vom vota pentru cererea de reexaminare”, a spus Andronache.

Şi deputatul USR Stelian Ion a afirmat că susţine cererea de reexaminare şi că a formulat deja mai multe amendamente.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

proteste in Senat
Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

No comments

loading...