X

Un LIKE contează mult pentru noi

Judecătorii au dat verdictul. Dragnea și Tăriceanu au încălcat independența justiției

Judecătorii au dat verdictul. Dragnea și Tăriceanu au încălcat independența justiției

Judecătorii au dat verdictul. Dragnea și Tăriceanu au încălcat independența justiției

Consiliul Superior al Magistraturii a admis miercuri cererea de apărare a independenţei sistemului judiciar formulată de Asociaţia Forumul Judecătorilor din România „faţă de atacurile reprezentanţilor puterii legislative şi ai puterii executive materializate în discursurile unor lideri politici din 9 şi 10 iunie”, au precizat pentru AGERPRES surse din CSM.

Potrivit surselor citate, decizia a fost luată cu 15 voturi „pentru”.

CSM a luat în dezbatere, miercuri, o cerere de apărare a independenţei sistemului judiciar, a cărei discutare a fost amânată pe 14 iunie.

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a trimis la CSM, în luna iunie, o cerere de apărare a independenţei sistemului judiciar „faţă de atacurile recente ale reprezentanţilor de seamă ai puterii legislative şi ai puterii executive, materializate în discursurile unor lideri politici din data de 9 iunie, respectiv data de 10 iunie”.

Conform FJR, este necesară intervenţia „neîntârziată” a CSM, în calitate de garant al independenţei justiţiei, pentru „a stopa atacurile fără precedent la adresa judecătorilor şi procurorilor”.

De asemenea, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România şi Asociaţia Magistraţilor din România au făcut un apel „tuturor persoanelor interesate” să conştientizeze că problemele din Justiţie se rezolvă instituţional, prin proceduri legale, nu în stradă.


span{width:460px !important}
iframe{margin:0
!important}.fb_edge_comment_widget{display:none !important}

No comments

loading...