X

Un LIKE contează mult pentru noi

Jandarm din Iași condamnat pentru că n-a mai avut chef să meargă la serviciu. Ce i-a spus șefului

jandarm

Judecătorii militari din Iaşi l-au condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pe un jandarm din Pașcani care a refuzat să meargă la serviciu.

Mihai C. a lucrat până în 2017 la Jandarmeria din Paşcani, unde era angajat din 2013. A ajuns la judecată în Tribunalul Militar, pentru insubordonare, o infracţiune specifică militarilor, relatează Ziarul de Iași.

Bărbatul, de 47 de ani, trecut în rezervă între timp, a formulat apel la decizia instanței.

Potrivit motivării primei instanţe, el ar fi comis faptele la finele anului 2016. La acel moment, el lucra în Grupa de Supraveghere şi Intervenţie Paşcani, fiind planificat de serviciu în perioada 19 – 26 decembrie 2016.

„La ora 14.00, în data de 22.12.2016, inculpatul era programat să intre în schimbul 2, până la ora 22,00. Inculpatul nu s-a prezentat la program şi nici nu a înştiinţat superiorii despre faptul că nu se prezintă. Lipsa inculpatului a fost sesizată de către plt. adj. R.G.D., care trebuia să predea inculpatului echipamentul pentru misiune. Plt. adj. R. l-a sesizat pe slt. Ş. privind lipsa inculpatului de la program“, se arată în motivarea primei instanţe.

Citește și

Un ofițer român, erou în Afganistan, s-a sinucis. Motivul este un mister

În acelaşi document se arată că jandarmul a justificat că nu ar fi ajuns la muncă deoarece muncise peste program şi nu a reuşit să ajungă acasă pentru a se odihni. Judecătorii au descoperit însă că jandarmul nu a întocmit un raport referitor la presupusa munca în afara programului. De asemenea, comandantul jandarmului a precizat că a vorbit de trei ori cu acesta, cerându-i să vină la muncă.

„De fiecare dată, inculpatul a refuzat precizând că este obosit, că este stresat. Conversaţiile au fost realizate prin telefon, dar au fost puse pe difuzorul aparatului, astfel că au fost ascultate, auzite şi de către martorii R.D. şi P.C.“, se mai arată în documentul citat.

Mihai C. a fost obligat de Tribunalul Militar şi la prestarea unor zile de muncă în folosul comunităţii. Decizia definitivă în cazul său va fi luată de Curtea de Apel Militară.

!

jandarm
Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

No comments

loading...